Imagini spectaculoase cu o capră neagră care coboară pe un versant muntos VIDEO

Rangerii au filmat o capră neagră care coboară pe un versant muntos din Parcul Natural Bucegi din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

20 feb. 2018, 14:16
Imagini spectaculoase cu o capră neagră care coboară pe un versant muntos VIDEO

Imagini incredibile cu o capră neagră au fost surprinse de rangerii parcului în cursul acțiunilor de monitorizare a populației de capră neagră din Parcul Natural Bucegi.

Specialiștii estimează o populație de 500 de exemplare de capră neagră pe raza parcului.

Capra Neagră, Rupicapra rupicapra, este un animal erbivor care trăiește în zonele stâncoase montane din Europa, având picioare musculoase și copite despicate, ce le permite să se cațere în zone stâncoase, inaccesibile altor specii. România are o populație de peste 7.600 de exemplare de capră neagră.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri. În aceste parcuri, în total, aproape 175 de mii de hectare se află în zone de protecție strictă sau integrală. Zonele de protecție strictă sau integrală au fost extinse de specialiștii Romsilva, în ultimii doi ani, cu aproximativ 20.000 de hectare. Romsilva a introdus peste 17.000 de hectare de păduri în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine și peste 24.000 de hectare de păduri valoroase de fag în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO.