Imagini uimitoare surprinse de un ROBOT deghizat în PINGUIN: Au crezut că este un pui de-al lor VIDEO

Un grup de oameni de ştiinţă, care lucrează în colaborare cu un regizor de film, a venit cu un mod inteligent şi adorabil de a studia pinguinii imperiali din Antarctica fără a îi deranja, prin trimiterea într-un rover deghizat ca un pui de pinguin.

05 nov. 2014, 17:58
Imagini uimitoare surprinse de un ROBOT deghizat în PINGUIN: Au crezut că este un pui de-al lor VIDEO

După cum explică cercetătorul Yvon Le Maho de la Universitatea din Strasbourg, în Franța, într-un studiu publicat în revista Nature Metode, oamenii de ştiinţă nu au putut să studieze până acum aceşti pinguini în mediul lor, deoarece intervenţia oamenilor le modifică comportamentul şi îi stresează.

Citeşte şi Fenomen inedit în regnul animal: Doi pinguini gay au adoptat un pui abandonat

Astfel, pentru a citi cipurile montate pe animale, oamenii au trimis un robot transformat într-un pui de pinguin. Inedit este faptul că păsările l-au acceptat ca pe unul de-al lor. Nu numai că pinguinii nu se îndepărteze de acest mic spion, dar au interacționat cu el și au cântat cu el cu „o piesa foarte specială, ca o trâmbiță” cercetătorul adăugând că „Ei au fost foarte dezamăgiți când nu a existat nici un răspuns . Data viitoare vom avea un rover care va reuşi redarea melodiilor„.

Citeşte şi Peste 50 de pinguini de gheaţă au apărut, peste noapte, într-o piaţă din Moscova VIDEO