Imagini unice cu Petrică Mîțu Stoian și Maria Gușman, femeia alături de care artistul a vrut să fie înmormântat. Au locuit ani de zile sub același acoperiș, iar după moarte împart același cavou

Regretatul artist Petrică Mîțu Stoian a lăsat cu limbă de moarte să fie înmormântat alături de soții Maria și Doru Gușman, care i-au fost nu doar prieteni foarte apropiați, dar și mentori. Maria Gusman, femeia care a influențat viața și cariera lui Petrică Mîțu Stoian, a lucrat mulți ani ca profesoară de limba rusă, apoi, după scoaterea din programă a acestei limbi, ca profesoară de limba și literatura română.

30 ian. 2024, 11:38
Imagini unice cu Petrică Mîțu Stoian și Maria Gușman, femeia alături de care artistul a vrut să fie înmormântat. Au locuit ani de zile sub același acoperiș, iar după moarte împart același cavou

Influența pe care Maria Gușman a avut-o asupra lui Petrică Mîțu Stoian se observa și din faptul că artistul se îndrăgostise iremediabil de Rusia. Ultima dorință, neîndeplinită, a acestuia era să facă ”transsiberianul”, un traseu cu trenul care străbate Rusia, are 9.300 km și durează 14 zile.

Petrică Mîțu Stoian și Maria Gușman au locuit ani de zile sub același acoperiș, iar acum împart același mormânt. Regretatul artist mehedințean și-a dori din timpul vieții să-și doarmă somnul de veci alături de soții Maria și Doru Gușman, pe care-i considera mentori. Profesoara Maria Gușman s-a stins din viață cu doar câteva luni înaintea lui Mîțu, în iulie 2021, în urma unor complicații apărute după infectarea cu virusul SARS COV-2.

La împlinirea a 25 ani de carieră, Maria Gușman a prezentat spectacolul aniversar al regretatului artist iar dialogul dintre cei doi, pe scenă, este uimitor.

Petrică Mîțu Stoian și Maria Gușman

Spirit inventiv, nonconformist, de o incontestabilă originalitate, conferind cuvântului forța miracolului iscat din lucrurile obișnuite privite altfel”, spunea prof. Maria Gușman despre Mîțu Stoian, potrivit Star Popular.

Nelu Șerban, finul lui Mîțu Stoian, mărturisea că, atunci când Maria Gușman a plecat în veșnicie, Mîțu Stoian i-a făcut o confesiune tulburătoare.

Petrică Mîțu Stoian și Maria Gușman

În momentul în care am condus-o pe ultimul drum pe nașa noastră, doamna profesor Maria Gușman, chiar aici, în fața mormântului dumnealui (a lui Petrică Mîțu Stoian, n.r.), s-a așezat pe umărul meu stâng, și mi-a spus: Uite, finule, eu și pe lumea asta, și pe lumea cealaltă, eu am vrut să fiu cu acești doi oameni! Ei au reprezentat pentru mine totul. Mi-am luat și eu loc de veci aici. În acel moment nu era făcută această lucrare. Mi-a arătat locul pe care l-a făcut. Aici, în partea dreaptă au înmormântat-o pe nașa. În partea cealaltă urma să fie înmormântat… și cât mai târziu, Petrică […]

El a fost ca un copil rasfatat in aceasta familie, datorita lor a cunoscut foarte multe realizari pe toate planurile. El acolo se simtea ca un copil rasfatat, toata lumea ii acorda atentie, il respecta si il pretuia. Nu sunt in masura sa vorbesc despre cearta surorilor cu impresarul, timpul le rezolva pe toate, important este ca el sa-si doarma somnul de veci linistit, iar noi sa nu uitam ca am pierdut un bun national, in persoana lui Petrica Mitu Stoian”, mărturisea Nelu Șerban.