Imaginile unui alt miracol: Un copil de 5 ani, salvat de sub dărâmături. I se vedeau doar trei degete de sub placa imensă de beton căzută la cutremur

Povestea salvării sale miraculoase scoate în evidență situația dificilă a milioane de sirieni, loviți acum de catastrofele gemene ale anilor de conflict și ale unui dezastru natural brusc.

07 feb. 2023, 17:18
Imaginile unui alt miracol: Un copil de 5 ani, salvat de sub dărâmături. I se vedeau doar trei degete de sub placa imensă de beton căzută la cutremur

Cutremur în Siria, poveşti emoţionante. Ahmed, un copil de aproximativ cinci ani, a fost prins de o placă uriașă de beton, în timp ce casa sa s-a prăbușit după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit în primele ore ale dimineții de luni.

Băiețelul a fost prins în capcană când casa lui s-a prăbușit în timp ce dormea. Trei degete mici, acoperite de praf, care se strecurau printre tijele de fier rupte într-un morman de moloz, au oferit o rază de speranță salvatorilor sirieni, care s-au grăbit să-l salveze, în satul Qatma, scrie The Telegraph.

Un nou CUTREMUR puternic în Turcia, la doar o zi după dezastrul care a luat mii de vieți

Într-o înregistrare video dramatică difuzată de Căștile Albe siriene, salvatorii pot fi văzuți strigându-și instrucțiuni urgente unii altora peste zgomotul ciocănitului unui burghiu pneumatic, în timp ce încearcă să-l extragă din „închisoarea” sa îngrozitor de înghesuită sub dărâmături. Împotriva șanselor, ei reușesc să îl elibereze pe băiat.

El este vizibil îndurerat, zgâriat, plin de noroi și sânge, lăsând să iasă un strigăt slab în timp ce este legănat de un salvator și dus în siguranță. Ahmed este văzut ulterior pe o targă, echipat cu o mască de oxigen, în timp ce o ambulanță îl duce de urgență la spital. Un medic de lângă el îl consolează în liniște cu cuvântul „yalla” (haide).

Se știu puține lucruri despre Ahmed sau despre familia sa, în afară de rapoartele potrivit cărora familia sa a fost deja strămutată de războiul brutal din Siria în satul Qatma, la nord de Alep.

Povestea salvării sale miraculoase scoate în evidență situația dificilă a milioane de sirieni, loviți acum de catastrofele gemene ale anilor de conflict și ale unui dezastru natural brusc. În mod tragic, mulți copii nu au putut fi salvați din devastarea provocată de cel mai grav cutremur care a lovit granița turco-siriană în ultimul secol.

Erdogan a declarat stare de urgenţă pentru trei luni în provinciile calamitate după cutremur. Bilanţul morţilor în Turcia și Siria a depăşit 5.000
Într-o altă înregistrare video sfâșietoare din Jindiris, în nordul Siriei, se vede un tată căzând în genunchi și plângând peste trupul copilului său, sărutându-i fruntea, în timp ce trecătorii încearcă să îi ofere alinare.

În urma haotică a dezastrului, victimele prinse în capcană au început să folosească rețelele de socializare pentru a implora ajutor, ceea ce l-a determinat pe Kagan Sarikaya, un politolog turc, să colecteze informațiile și să creeze o hartă cu locația lor, a relatat Middle East Eye.

Pentru unele familii, postările de pe rețelele de socializare este posibil să le fi salvat viața. „Ajutor, suntem sub dărâmături, mama și fratele meu”, a spus un bărbat într-o postare pe Twitter, indicându-și adresa. Cum postarea a devenit virală, familia a fost salvată de vecini.