Îmbulzeală la pomană. Oamenii s-au călcat în picioare pentru mâncarea gratis de la praznic VIDEO

Zeci de oameni s-au călcat în picioare la Buzău, la un praznic organizat la catedrală. Ca să fie siguri că prind un loc la masa cu bucate, mulţi au ignorat slujba din biserică şi au pândit uşa sălii de mese.

12 apr. 2013, 14:41
Îmbulzeală la pomană. Oamenii s-au călcat în picioare pentru mâncarea gratis de la praznic VIDEO

Oameni de toate vârstele au aşteptat zeci de minute în faţa uşilor sălii de mese. Iar când uşile s-au deschis, enoriaşii au uitat de cele sfinte şi s-au bulucit la mesele întinse.

Cei care s-au ocupat de organizare au presimţit că există riscul ca oamenii să năvălească în sală călcându-se în picioare şi au încercat să-i domolească. „Nu intraţi dacă vă îngrămădiţi. Vă îngrămădiţi, nu intraţi. Câte doi, trei”, spunea un angajat al catedralei. În zadar însă, pentru că enoriaşii au continuat să se împingă spre oalele cu bucate

Când uşile s-au deschis, totul a mers conform aşteptărilor: oamenii au năboit în sală şi s-au apucat să înfulece din picioare. „E ultima dată când vin. S-a creat o asta…, pentru că sunt oameni care nu au acasă şi au venit să mănânce de aici”, a spus un participant la festinul din picioare, nemulţumit de coborârea standardelor manifestării.

Au existat şi participanţi mulţumiţi. „Foarte bine şi bun, să fie primit. Bogdaproste”, a spus o bătrână.