Vrei să studiezi în străinătate? Vezi ce oferte au pregătit şcoli de renume la Târgul Universităţilor VIDEO

Sute de absolvenţi de liceu au mers la Târgul Universităţilor de la Sala Palatului din Capitală să studieze ofertele facultăţilor din 15 ţări din Europa şi nu numai. Alegerea e una extrem de dificilă, mai ales când au la dispoziţie specializări de la IT şi ştiinţe sociale, la design, jocuri şi maşini.

19 oct. 2013, 14:30
Vrei să studiezi în străinătate? Vezi ce oferte au pregătit şcoli de renume la Târgul Universităţilor VIDEO

Sute de studenţi au invadat Sala Palatului, în căutarea unei facultăţi care să le asigure o carieră de succes, potrivit România TV.

„M-am interesat mai mult în management şi marketing, dar şi turism hotelier. Eu sunt abia clasa a X-a, am venit să mă interesez, să văd care e situaţia generală”, a spus o elevă.

Universtăţile străine oferă specializări dintre cele mai neobişnuite. O universitate din Marea Britanie pregăteşte studenţii pentru una dintre meseriile viitorului şi anume game designer. Practic cei care vor să inventeze jocuri precum Need for Speed sau World of Warcraft pot studia la această unitate. În schimb, anul de studiu costă peste 8.700 lire.

„Dacă costurile de şcolarizare au o valoare mai ridicată precum Marea Britanie sau în Olanda, studenţii, inclusiv cei români, se pot finanţa prin împrumuturi de la Guvernele respective”, a declarat Alexandru Ghiţă, preşedinte „Educativa”.

Peste 70 de universitaţi şi-au prezentat oferta studenţilor din România.

Citeşte şi VEŞTI PROASTE pentru studenţi: AU CRESCUT TAXELE la universităţi