Îmbunătăţirea metabolismului pentru o formă mai bună. Totul despre hormoni, fumat şi altele

Ce au de-a face hormonii, fumatul, dietele sau genele cu metabolismul? Iată răspunsul la câteva întrebări în legătură cu un metabolism sănătos.

08 aug. 2014, 06:45
Îmbunătăţirea metabolismului pentru o formă mai bună. Totul despre hormoni, fumat şi altele

Metabolismul reprezinta procese fizice care implica transformarea, precum transformarea oxigenului preluat prin respiratie sau a hranei in energie. Cu un metabolism sanatos, toate aceste procese au loc cu usurinta, te simti in forma, faci miscare cu placere, nu trebuie sa lupti cu probleme de oboseala, digestie sau greutate.

Ce rol joaca genele?

Un rol foarte important. Daca faci parte din categoria celora care depun sub forma de rezerve de grasime fiecare calorie ingerata, sau a celora care transforma in energie imediat hrana in loc sa depoziteze – este un lucru dictat de genetica. De aceea exista o predispozitie genetica pentru un metabolism lent si prin urmare pentru supraponderabilitate. Fiecare poate insa sa faca ceva in ciuda acestui fapt, pentru a-si accelera motorul: o dieta echilibrata, sport regulat, un stil de viata constient si delicatese cu masura. Predispozitia genetica nu este o scuza comoda prea potrivita.

Continuarea pe Lyla.ro.