Imigranţii au forţat terminalul de la Calais. Traficul Eurostar, perturbat, iar personalul, agresat cu pietre

Traficul trenurilor Eurostar a fost grav perturbat în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce peste 200 de imigranţi au forţat terminalul de la Calais.

03 oct. 2015, 10:19

Mersul trenurilor Eurostar a fost oprit după ora locală 23:30 , vineri, după ce un grup „bine organizat” de imigranţi forţase intrarea la Eurostar, în Calais, relatează bbc.com.

Imigranţii au bruscat pesonalul feroviar al Eurotunelului care a încercat să opună rezistenţă valului de migranţi, dar a fost lovit până şi cu pietre de către migranţii agresivi, care voiau cu orice preţ să intre în terminal. „Un grup mare”, de aproximativ 200 de persoane, „bine organizat, a forţat intrările” în Eurotunel, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei feroviare.

Înainte de aceasta, în timp ce se deplasau pe autostrada ce duce la tunel, imigranţii s-au urcat pe camioane şi au dechis uşile acestora pentru a fiura din mărfurile pe care le transportau.

O sută din cei aproximativ 200 de imigranţi au reuşit să ajungă în terminalul tunelului, dintre care unii au pătruns şi în tunel. Un angajat al Eurostar şi doi poliţişti au fost răniţi de către imigranţi, iar traficul a fost suspendat din motive de securitate, în timp ce poliţia franceză şi cea britanică au evacuat călătorii, dar şi migranţii.

Citeşte şi Austria prelungeşte suspendarea transportului feroviar între Salzburg şi graniţa cu Germania

Traficul a fost suspendat temporar, dar călătorii care nu beneficiaseră de călătorie nu au putut să îşi folosească tichetele de metrou pentru transportul cu feriboturi. Sâmbătă, traficul prin tunel fusese reluat şi se circula normal.

Traficul în tunelul de sub Canalul Mânecii a fost reluat sâmbătă la ora 08,05 (06,05 GMT) după ce acesta fusese întrerupt pe parcursul nopții ca urmare a pătrunderii în zona din partea franceză, în apropiere de Calais

Miercuri, un bărbat a murit în apropiere de intrarea în tunel, din Calais. Acesta este cel de-al 13-lea imigrant care moare  încercând să ajungă, prin tunel, în Marea Britanie, începând din iunie.

Situaţiile de acest gen petrecute în Calais au fost provocate în circumstanţele sosirii unor valuri mari de imigranţi veniţi în Europa pe Marea Mediterană.

Marea Britanie a contribuit financiar pentru măsuri suplimentare de securitate la Calais, ridicînd inclusiv garduri înalte, cu sârmă ghimpată, pentru a împiedica accesul migranţilor pe platformele feroviare şi în trenuri. Aceştia şi-au făcut şi o tabără ilegală, pe un teren din apropiere şi şi-au instalat corturi.