Imigranţii clandestini găsiţi într-un container pe o navă în Marea Britanie sunt afgani

Cei 34 de imigranţi clandestini descoperiţi sâmbătă în portul britanic Tilbury, într-un container de pe o navă de tip feribot venită din Belgia, sunt afgani de confesiune sikh, transmite AFP citând un anunţ al poliţiei britanice.

17 aug. 2014, 20:05
Imigranţii clandestini găsiţi într-un container pe o navă în Marea Britanie sunt afgani

Dintre aceştia, 30 au părăsit duminică spitalul unde fuseseră internaţi pentru a primi îngrijiri medicale, ei suferind de hipotermie şi deshidratare, şi în prezent autorităţile britanice îi interoghează cu ajutorul unor interpreţi. Ceilalţi urmează să fie şi ei externaţi în curând. Un al 35-lea conaţional de-al lor a murit în timpul călătoriei.

Potrivit operatorului feribotului, respectivul container a fost descărcat în portul belgian Zeebruges cu numai o oră înainte de a fi reîncărcat pe această navă, care a ridicat ancora două ore mai târziu.

De-a lungul anilor, numeroşi imigranţi clandestini proveniţi din ţări sărace au încercat să pătrundă în Marea Britanie călătorind în condiţii periculoase, unii pierzându-şi viaţa. În anul 2000, în portul britanic Douvres au fost găsiţi într-un container sigilat 58 de chinezi care muriseră prin axfixiere, alţi doi reuşind totuşi să supravieţuiască. Containerul, încărcat într-un camion frigorific, provenea tot din portul belgian Zeebruges. În 2013, în acelaşi port britanic au fost găsiţi 15 solicitanţi de azil într-un camion cisternă la bordul unui feribot. În aceeaşi perioadă, 16 etiopieni au fost descoperiţi într-un camion frigorific aproape de Londra.

Citeşte şi Dramă pe apă. 35 de emigranţi indieni au ajuns în Anglia într-un container, un om a decedat pe drum