IML a anunţat rezultatul autopsiei tânărului scăpat în cap de pompieri: Avea coloana ruptă

Cezar Iuşcă, unul dintre tinerii din Coada Stâncii care au decedat după ce au leşinat într-o fântână, a murit din cauza loviturilor cu care s-a ales după ce salvatorii săi l-au scăpat în cap.

26 sept. 2015, 06:26
IML a anunţat rezultatul autopsiei tânărului scăpat în cap de pompieri: Avea coloana ruptă

Institutul de Medicină Legală a anunţat că tânărul în vârstă de 23 de ani s-a stins din viaţă din cauza multiplelor traumatisme care i-au afectat capul şi coloana vertebrală.

„Autopsia arată că avea coloana ruptă şi mai multe lovituri grave la cap. A fost deschis dosar de moarte suspectă după ce părinţii cumnatului meu au înaintat o plângere poliţiei”, a spus Ana-Maria Mărguţă, rudă a bărbatului decedat, potrivit ziaruldeiasi.ro.

La începutul lunii august, fratele Anei, Mihai Coteţ, şi cumnatul său au încercat să cureţe, înspre seară, o fântână. Bărbaţii au folosit o motopompă cu ajutorul căreia au scos apa din fântână, însă aceasta a emanat monoxid de carbon, iar cei doi bărbaţi au leşinat în puţ. Familia îndoliată a spus că intervenţia pompierilor ieşeni a fost dificilă, iar cei care trebuiau să-i salveze au contribuit, mai degrabă, la pierderea victimelor.

Familia spune că pompierii au venit fără echipament corespunzător. Apropiaţii spun că primul pompier care a coborât după victime în fântână l-a scăpat în cap pe Cezar peste Mihai. „Au ajuns aici fără echipamentul necesar, fără curele, şi la început niciunul nu voia să intre în fântână să-i scoată. În cele din urmă a intrat un pompier şi l-a ridicat pe cumnatul meu, însă când aproape să-l scoată l-a suprafaţă l-a scăpat în cap peste fratele meu. A doua oară nici nu mai voiau să încerce şi a venit soţul meu să intre după ei. Până la urmă, tot pompierii i-au scos, pe unul mort şi pe celălalt aproape mort”, a spus Ana-Maria Mărguţă.

Potrivit conducerii Insectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervenţia a fost îngreunată de faptul că martorii au solicitat târziu ajutorul pompierilor. Mai mult, potrivit col. Dan Paul Iamandi, victima scăpată în fântână nu a căzut în timp ce era ajutată de pompier, ci atunci când martorii au încercat să o ajute prin forţe proprii.