Imobile prăbuşite în Franţa. Au fost descoperite trei cadavre

La peste 24 de ore de la prăbuşirea mai multor imobile vechi în centrul Marsiliei, în sud-estul Franţei, trei cadavre au fost descoperite marţi sub dărâmături.

06 nov. 2018, 16:47
Imobile prăbuşite în Franţa. Au fost descoperite trei cadavre

Cadavrul unei femei şi cele a doi bărbaţi au fost descoperite în ruinele imobilelor prăbuşite în cartierul foarte popular Noailles, a anunţat procurorul Marsiliei, Xavier Tarabeux.

Căutările, la care au participat peste 120 de pompieri, au continuat pentru găsirea de supravieţuitori. În total, potrivit autorităţilor, între 5 şi 8 persoane s-ar putea afla sub dărâmături.

După prăbuşirea a două clădiri vechi luni dimineaţă, urmată de prăbuşirea parţială a unei a treia clădiri învecinate la sfârşitul zilei, salvatorii au încercat să găsească cinci locuitori, daţi dispăruţi, precum şi 3 persoane care ar fi putut fi invitate în clădirea situată pe strada Aubagne, la numărul 65, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Clădiri prăbuşite în centrul oraşului. Cel puţin două persoane sunt rănite, iar şapte sunt date dispărute

Ploaia care a căzut asupra oraşului Marsilia luni seara şi marţi dimineaţă, uneori torenţială, a încetinit progresul operaţiunilor de salvare şi a crescut riscurile, a declarat comandantul serviciului de pompieri din oraşul francez.

‘Urgenţa este salvarea de vieţi omeneşti’, a declarat marţi dimineaţă de la faţa locului ministrul francez de interne, Christophe Castane, informează Agerpres.

Începând din 2011, primăria a început un vast proiect de reabilitare a centrului oraşului, însă fără a remedia cu adevărat problemele. Potrivit unui raport transmis guvernului în 2015, clădirile cu probleme reprezintă un risc pentru sănătatea şi siguranţa a 100.000 de locuitori ai oraşului Marsilia.