RUSIA a redus din nou cu 18% livările de GAZE către România

Publicat: Miercuri, 08 Octombrie 2014 10:05 // Actualizat: Miercuri, 08 Octombrie 2014 10:26 // Sursa: romaniatv.net

Livrările de gaze ruseşti către România au scăzut, miercuri, cu 18% faţă de cantităţile normale, a anunţat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

"Reducerea anunţată astăzi (miercuri - n.r.) de Gazprom la Transgaz este de 18% în raport cu cantităţile nominalizate pe baza solicitărilor beneficiarilor din România. Cantităţile sunt de sub 0,2 milioane de metri cubi pe zi. Nu e niciun motiv de îngrijorare", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, potrivit Agerpres.

La începutul acestei luni, ministrul s-a întâlnit cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, Oleg Malginov, întâlnire la care au participat şi reprezentanţi ai Transgaz.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti nu a confirmat faptul că nu vor mai avea loc reduceri în livrările de gaze ruseşti către România, a anunţat Departamentul pentru Energie. "Reamintim că au existat în ultima perioadă mai multe intenţii anunţate de Dispeceratul Gazprom din Sofia de reducere a livrărilor de gaze naturale către România. Potrivit datelor centralizate de Transgaz, o singură astfel de intenţie s-a şi materializat într-o reducere efectivă a livrărilor. În urma întâlnirii, nu s-a confirmat faptul că situaţia nu va continua în acelaşi registru", se arată în comunicat.

O zi mai târziu, ruşii au întrerupt din nou livrările, cu 13%.

Departamentul pentru Energie a susţinut în repetate rânduri că populaţia nu va fi afectată în niciun fel de aceste reduceri, chiar dacă ruşii sistează total livrările până la primăvară.

Producţia naţională ajunge la 31 de milioane de metri cubi pe zi, în condiţiile în care consumul este de circa 16 milioane de metri cubi pe zi. În plus, în depozite se află peste 2,4 miliarde de metri cubi, faţă de 1,7 miliarde de metri cubi, cât era necesarul de stocare pentru această iarnă.

CITEŞTE ŞI: Ucraina primeşte GAZE NATURALE din Norvegia

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
gaze rusia import gaze import gaze Rusia livrări gaze Rusia reduse
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 oct 16:00
...au scăzut, miercuri, cu 18% faţă de cantităţile normale, a anunţat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. Citește mai departe…

...
08 oct 11:05
...au scăzut, miercuri, cu 18% faţă de cantităţile normale, a anunţat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. Citește mai departe…. Citeste toata stirea RUSIA a redus din nou cu 18% livările de GAZE către România la ...
08 oct 10:35
...de cantităţile normale, a anunţat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. Citește mai departe… …read more ...
08 oct 10:33
...target="_blank">Ucraina primeşte GAZE NATURALE din Norvegia >>>>Citeste tot >>>> ...
08 oct 10:20
...au scăzut, miercuri, cu 18% faţă de cantităţile normale, a anunţat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7694
RON
17 Feb
noapte -1 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H