Impozite mai mici pentru patronii din turism şi alimentaţie publică – proiect de lege

Deputatul PSD, Mircea Dobre, a propus un proiect de lege prin care se înlocuieşte impozitul pe profit cu unul specific. Acest timp de impozit se adresează unităţilor de cazare din turism şi alimentaţie publica (baruri, restaurante, cafenele).

20 oct. 2015, 13:23
Impozite mai mici pentru patronii din turism şi alimentaţie publică – proiect de lege

Deputatul social-democrat Mircea Dobre susţine că impozitul specific va fi mai mic decât cel plătit până acum de cei din turism şi alimentaţie publică, astfel încât să fie accesibil tuturor şi să elimine munca la negru, potrivit România TV. Proiectul se referă la companiile care au cifra de afaceri de până la 5 milioane de euro şi au maximum 250 de angajaţi.

Impozitul specific se adresează unităţilor de cazare din turism şi tot ce inseamna alimentatie publica (baruri, restaurante, cafenele). Calcularea impozitului specific este facuta in asa fel incat fiecare unitate de cazare, pensiune, hotel, complex hotelier, sa poata achita acest impozit. Este mai mic un impozit specific decat un impozit pe profit„, a spus Dobre.

Legea ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016 ca să fie corelată cu noul cod fiscal. „Impozitul specific inlocuieste impozitul pe profit. Dorim sa intra in vigoare de la 1 ianuarie 2016. Daca nu va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2016, atunci vor fi niste probleme de reglementare pe parcursul anului fiscal 2017„, a conchis deputatul.


loading...