Impozitul forfetar, aplicat barurilor din Capitală şi din marile oraşe. Vezi cât vor plăti proprietarii

Proprietarii barurilor şi cafenelelor amplasate central în Capitală sau în primele şapte mari oraşe vor plăti anual, în funcţie de suprafaţă, între 1.500 şi 3.400 euro. În localurile din oraşe care nu sunt municipii vor achita între 310 euro şi 2.000 euro, potrivit proiectului de lege avizat de Guvern.

13 sept. 2013, 19:28
Impozitul forfetar, aplicat barurilor din Capitală şi din marile oraşe. Vezi cât vor plăti proprietarii

Comparativ cu taxele plătite de restaurante după aceleaşi criterii de suprafaţă, rang al localităţii şi amplasament, impozitele forfetare din cazul barurilor sunt sensibil mai mici, în medie cu o treime, scrie Mediafax.

Cel mai mare impozit forfetar va fi achitat de restaurantele de peste 300 de metri pătraţi din Zona A a Bucureştiului, care vor plăti 22.680 de lei/an (echivalentul a circa 5.200 de euro), în timp ce la baruri impozitul maxim este de 3.400 de euro, tot în centrul capitalei şi la aceeaşi suprafaţă.

Impozitul forfetar anual/unitate este determinat după formula k *(x + y*q) *z, unde k este valoarea impozitului standard de 900 de lei, x – variabilă în funcţie de rangul localităţii, y – variabilă în funcţie de suprafaţa utilă a locaţiei, z – coeficient de sezonalitate, iar q – 0,9 (unic) reprezintă coeficient de ajustare pentru spaţiu tehnic unitate de desfăşurare a activităţilor.

Impozitele vor fi calculate în lei, iar în cazul oraşelor municipii vor varia între 2.349 lei (500 de euro), aferent unui local de sub 30 de metri pătraţi şi 12.600 lei (2,800 euro) pentru baruri de peste 300 de metri pătraţi.

Taxele plătite de barurile din staţiuni vor fi uşor sub cele din oraşe, fiind uşor avantajate cele de pe litoral comparativ cu cele de la munte.

Barurile din comune vor achita anual un impozit forfetar între 300 de lei şi 3.100 de lei.

Potrivit normei de fundamentare a proiectului de lege, anul trecut erau înregistrate 13.023 de firme care activau în domeniul barurilor şi cafenelelor, iar impozitul pe profit cumulat al acestor societăţi a fost de 10 milioane lei.

Citeşte şi Impozit forfetar. Vezi cât vor plăti anual proprietarii unei spălătorii sau ai unui service auto