Impozitul pe clădiri 2018. Cum plătesc firmele de apartament impozit anul acesta

Impozitarea imobilelor se face în funcție de destinația lor, fiind luate în considerare trei mari categorii și modurile aferente de impozitare. Potrivit legislației fiscale, dacă spațiul e nerezidențial, modul de calcul e relativ simplu. Altfel stă situația dacă e vorba de un spațiu mixt, în care spațiul de locuit e sau nu delimitat de cel aferent activității firmei sau persoanei fizice autorizate (PFA). Apoi, mai contează și cum se plătesc utilitățile la un astfel de spațiu mixt. În orice caz, primul termen de plată al impozitului e chiar curând, în primăvară.

22 ian. 2018, 10:07
Impozitul pe clădiri 2018. Cum plătesc firmele de apartament impozit anul acesta

Persoanele fizice care au imobile în proprietate plătesc impozit diferit în funcție de destinația imobilului respectiv, potrivit Codului fiscal. Într-un fel se pune problema dacă imobilul e doar pentru locuit, alta e situația când nu are scop de locuit. Însă cea mai complicată ipoteză e cea în care spațiul respectiv e și sediu social și locuință în același timp.

Citeşte şi Veşti proaste pentru cei ce vor să îşi cumpere apartament. Taxele notariale au crescut cu 2,5%

Înainte de a vorbi despre fiecare situație, trebuie adus în discuție că impozitul anual trebuie achitat în două tranșe egale la direcțiile de taxe și impozite ale primăriilor. Termenele legale sunt 31 martie și 30 septembrie, dar pentru că aceste două zile pică la finalul săptămânii, termenele-limită sunt 2 aprilie și 1 octombrie.

Continuarea pe avocatnet.ro.