IMPOZITUL pe VENIT. Medicii vor fi scutiţi de la plata sa

Medicii ar urma să fie scutiți de plata impozitului pe venit începând cu anul viitor, conform unui proiect de act normativ al Ministerului Finanțelor Publice (MFP), supus dezbaterii publice.

09 aug. 2017, 14:20
IMPOZITUL pe VENIT. Medicii vor fi scutiţi de la plata sa

Proiectul publicat de MFP luni se află momentan în dezbatatere publică și are nevoie de aprobarea Guvernului pentru a se aplica. Documentul prevede, mai exact, o regândire a regimului de impozitare a veniturilor, reglementat actualmente de Codul fiscal, iar unele schimbări vizează lista persoanelor scutite de plată, scrie avocatnet.ro.

Astfel, persoanele fizice, pentru veniturile realizate din exercitarea profesiei de medic, vor fi scutite de plata impozitului pe venit, de la 1 ianuarie 2018. În momentul de față, Codul fiscal nu prevede o asemenea facilitate.

În situaţia în care propunerile de modificare a Codului fiscal ar ajunge să se aplice, scutirea de impozit pe venit ar urma să se aplice medicilor, persoanelor cu handicap grav sau accentuat, programatorilor și cercetătorilor. Ultimele trei categorii de persoane sunt scutite de plata impozitului pe venit și în prezent.

Schimbările propuse la legislația fiscală sunt gândite în contextul introducerii impozitului pe veniturile globale ale gospodăriei, ceea ce ar însemna eliminarea obligației angajatorilor de a calcula, reține și plăti impozit pe venit pentru propriii salariați și achitarea acestuia direct de către cetățeni.

Citeşte şi Proiect: Veniturile realizate de persoanele fizice din dividende ar putea fi scutite de la plata impozitului pe venit, de anul viitor