Impresarul Morun din Iaşi ducea fete sărace să-şi promoveze talentele în faţa „peştilor”

Procurorii DIICOT au trimis în judecată mai multe persoane acuzate de trafic de carne vie după ce ar fi plasat prostituate în diferite cluburi de noapte din ţară.

11 feb. 2015, 09:05
Impresarul Morun din Iaşi ducea fete sărace să-şi promoveze talentele în faţa „peştilor”

Printre cei trimişi în judecată se numără şi un impresar artistic din Iaşi, Eduard Morun, acuzat că ar fi fost „furnizorul” de fete din acest dosar, scrie zdi.ro. Alături de el, au mai fost trimişi în judecată şi Maria Pughineanu (42 de ani, Piatra Neamţ), dar şi soţii Anamaria Tamaş (40 de ani) şi Istvan Kelemen (38 de ani), ambii din judeţul Mureş. Perioada în care anchetatorii plasează activitatea infracţională a celor patru este 2011-2014.

Citeşte şi Mihai Costea, prima reacţie după ce Daniela Crudu a fost audiată în dosarul prostituatelor de lux

„În această peri­oadă au fost recrutate 26 de tinere minore şi majore ce proveneau din familii cu o situaţie materială precară, din familii dezorganizate ori din mediul rural, cărora li se pro­miteau venituri importante din ac­tivităţi de spectacol (dans ori ani­maţie în diferite cluburi din ţară), victime care ulterior au fost exploa­tate de Anamaria Tamaş, Istvan Kelemen, în diferite cluburi din Târgu Mureş, şi de Maria Pu­ghineanu, în clubul «Central» din municipiul Piatra Neamţ, în scopul obţinerii de importante sume de bani din această activitate”, au precizat anchetatorii. Potrivit acestora, în Târgu Mureş, Kelemen şi Tamaş ar fi deţinut fiecare câte un club, acolo unde fetele se prostituau.

Citeşte şi BOMBĂ! Cine era capul răutăţilor în dosarul „Prostituţie în showbiz”! STENOGRAME INCENDIARE

Majoritatea fetelor sunt din mu­nicipiul Iaşi sau din împrejurimi. Multe dintre acestea au dat declaraţii în faţa procurorilor relatând cum au fost racolate şi cum au ajuns să se prostitueze. Anchetatorii nu au calculat încă suma pe care traficanţii le-ar fi obţinut din prostituţie. Una dintre fete a declarat însă că o partidă de sex costa în medie 200 de lei, multe dintre dansatoare întreţinând raporturi sexuale cu mai mulţi bărbaţi într-o noapte.