IMPRESIONANT: Câinele care a salvat o fetiţă de trei ani în Polonia

O fetiţă de 3 ani, pe care bunica disperată o dăduse dispărută de acasă, a fost găsită la câţiva kilometri de casă, într-o pădure. Fetiţa plecase spre pădure cu câinele de care nu se despărţea niciodată.

04 mart. 2013, 08:30

Deşi lipsise o noapte întreagă, iar temperatura era cu mult sub zero grade, micuţa a fost salvată de un câinele care a încălzit-o stând lipit de ea. 

Echipele de poliţişti au răscolit toată noaptea pădurea din apropierea casei, dar fără niciun rezultat. Spre dimineaţă, oamenii au auzit un lătrat de câine, apoi glasul unui copil.

„Câinele este cel mai important în toată povestea, este un adevărat erou. Cred că datorită lui a scăpat fetiţa de gerul de peste noapte„, a spus şeful echipei de intervenţie, Grzegorz Szymonowski.

Bunica a confirmat prietenia dintre nepoată şi căţel. „Era tot timpul cu câinele după ea, nu se ducea nicăieri fără el. Când era cu mine în casă, îmi spunea: Buni, cheamă-l pe Czarek înăuntru... Şi mă punea mereu să tai pâine ca să hrănească animalul”, a povestit Danuta Balak, bunica fetiţei.

Medicii spun că rolul câinelui a fost esenţial, pentru că i-a transmis copilului din propria căldură. Mai ales atunci când fetiţa a adormit, răpusă de oboseală. Micuţa a fost transportată la spital şi, după ce a depăşit momentul de şoc, s-a arătat nerăbdătoare să îşi întâlnească prietenul.