Primărie din judeţul Constanţa, împrumut de peste 60 de milioane de lei

Primăria Mangalia împrumută peste 60 de milioane de lei, pe o perioadă de 12-15 ani, anunţând că din aceşti bani vor fi modernizate peste 100 de străzi, Casa de Cultură şi cinematograful „Pescăruş”.

26 sept. 2017, 16:44
Primărie din judeţul Constanţa, împrumut de peste 60 de milioane de lei

Consiliul Local Mangalia a aprobat, marţi, proiectul de hotărâre privind contractarea unei finanţări rambursabile pentru realizarea lucrărilor de modernizare a peste o sută de străzi din Mangalia, a Casei de Cultură şi cinematograful „Pescăruş”. „În acest sens, reprezentanţii Primăriei Mangalia au stabilit că, pentru realizarea investiţiei este necesar un împrumut de peste 60 milioane de lei, pe o perioada de 12-15 ani, astfel încât să nu existe nicio presiune asupra bugetului local”, anunţă Primăria Mangalia.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a spus că investiţia în infrastructură este primordială, dar că o stradă nu poate fi asfaltată din banii încasaţi din taxele şi impozitele plătite de locuitorii acelei străzi, fiind nevoie de surse externe de finanţare.

„Investiţia în infrastructura publică este primordială, dacă dorim dezvoltare economică. Am făcut permanent demersuri de găsire a unor surse alternative de finanţare, cum ar fi bani europeni sau fonduri guvernamentale. Potrivit unui calcul simplu, o stradă nu poate fi asfaltată niciodată din banii încasaţi din taxele şi impozitele plătite de locuitorii acelei străzi. De aceea, orice Primărie are nevoie de surse externe, cum ar fi fonduri UE, guvernamentale sau împrumuturi”, a susţinut edilul.