Împuşcături într-un restaurant frecventat de diplomaţi şi de politicieni. Trei persoane, inclusiv un consul au fost ucise

Trei persoane, între care şi un diplomat turc, au fost ucise într-un atac într-un restaurant din Erbil -  Kurdistanul iralian, informează presa locală. Poliţia a confirmat moartea consulului turc.

17 iul. 2019, 13:33
Împuşcături într-un restaurant frecventat de diplomaţi şi de politicieni. Trei persoane, inclusiv un consul au fost ucise

Atacul armat s-a petrecut în jurul orei locale 14:00, într-un restaurant din zona Capitalei Kurdistanului irakian.

Iniţial, presa locală a anunţat că sunt trei morţi – toţi oficialităţi consulare. Ulterior, ministerul a confirma numai a unui singur diplomat.

Autorităţile au încercuit toate rutele din zona atacului  şi a percheziţionat maşini şi magazine din zona atacului. Criminalii nu au fost găsiţi.

Tensiunile dintre Turcia şi Kurdistan nu sunt o noutate. Turcia conduce o campanie de nivel mediu împotriva separatiştilor kurzi.

Atacul de miercuri din Erbil intervine după o săptămână de la loviturile aeriene care l-au ucis pe Diyar Gharib Mohammed, liderul PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), într-o zonă montană din apropiere de frontiera dintre Irak şi Turcia.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, pregăteşte de mai mult timp crearea unei „zone de securitate” de-a lungul frontierei turco -siriene.