Împuşcături într-un liceu din Maryland. Doi elevi au fost răniţi, iar atacatorul a decedat UPDATE

Două persoane au fost rănite marţi într-un incident armat petrecut într-un liceu din statul american Maryland, la 110 km sud-est de capitala Washington, în urma căruia atacatorul, despre care s-a comunicat iniţial că a fost şi el rănit, a decedat, a anunţat şeriful Tim Cameron din comitatul St Mary's.

20 mart. 2018, 12:59

UPDATE: „Un trăgător izolat a deschis focul asupra unei femei chiar la începerea cursurilor în această dimineaţă”, a declarat pentru postul MSNBC şeriful Tim Cameron. O liceană se află în ”stare critică”, iar un alt elev este în ”stare stabilă”, a precizat Cameron.

Atacatorul a fost neutralizat de către un agent de securitate al şcolii, după un schimb de focuri, a mai indicat şeriful districtual.

UPDATE: Jonathan Freese, unul dintre elevii şcolii, a vorbit la postul de televiziune CNN despre atac. Aesta s-a produs când toţi elevii se aflau la ora de Matematică, în jurul orei locale 08:00 dimineaţa, când elevii vin la şoală.

„Am auzit că o persoană fusese rănită când încerca să ia o armă. Sunt tulburat. Nu credeam că s-ar putea produce aşa ceva”, a mai spus elevul. „Poliţia a verificat dacă noi suntem în siguranţă, iar noi am fost escortaţi şi am ieşit afară”, a mai spus el, adăugând că „poliţia a intervenit prompt” în urma incidentului.

UPDATE: În imaginile postate pe reţelele de socializare se văd mai multe maşini de poliţie cu farurile aprinse în parcarea liceului. De asemenea, se aud şi sirene.

Deocamdată nu există nicio confirmare oficială a victimelor atacului. Potrivit unor surse din presă, persoanele rănite ar primi îngrijiri medicale la Spitalul St.Mary, potrivit CBS News.

Autorităţile americane au confirmat că a avut loc un schimb de focuri într-un liceu din acest stat. Instituţia respectivă a fost închisă.

Incidentul s-a produs în localitatea Great Mills,  la un liceu. Nu există deocamdată nicio confirmare oficială a unor eventuale victime, dar postul de televiziune NBS relatează că ar fi vorba despre câţiva răniţi.

Liceul în care s-a produs atacul se află la o distanţă de câţiva zeci de kilometri de nWashington D.C, în St.Mary, unde învaţă 1.600 de elevi, potrivit Reuters.

Incidentul intervine la patru zile înaintea unui eveniment dedicat siguranţei elevilor, după atacurile armate asupra unor instituţii similare.

Continuăm cu amănunte