Împuşcături la Utrecht, sunt mai multe victime. Un bărbat care a deschis focul în tramvai a fost arestat UPDATE

Mai multe persoane au fost rănite în oraşul olandez Utrecht, unde un bărbat a deschis focul într-un tramvai. Mai multe elicoptere medicale au fost trimise la faţa locului.

18 mart. 2019, 10:13

UPDATE. Un bărbat a fost arestat în urma unui incident armat în oraşul olandez Utrecht soldat Cu trei persoane decedate, informează poliţia, scrie BBC. 

Alte cinci persoane au fost rănite în incidentul care pare să fie un atac terorist conform autorităţilor. Poliţia a informat anterior că îl caută pe Gokmen Tanis, un turc de 37 de ani


UPDATE: Jan van Zanen, primarul din Utrecht, a anunţat că cel puţin trei persoane au murit în atacul dintr-un tramvai din oraş şi alte nouă au fost rănite, scrie The Guardian.

Presa din Olanda a publicat imagini cu un cadavru pe pe asfalt, iar reporterii au informat că cel puţin 20 de persoane au fost internate.

Poliţia din Utrecht a publicat o imagine de la camerele de supraveghere cu principalul suspect, un turc pe nume Gokmen Tanis, în vârstă de 37 de ani şi a avertizat oamenii să nu îl abordeze dar să anunţe autorităţile dacă îl văd.

UPDATE ora 15.40 Atacatorul încă nu a fost prins. Totuşi, autorităţile atrag atenţia cu privire la un cetăţean turc de 37 de ani, Gokman Tanis (foto jos).

UPDATE ora 13.15. Un prim bilanţ indică o persoană decedată şi opt rănite. Anunţul a fost făcut de un şef din poliţia locală olandeză. Ca măsură de precauţie a fost recomandată închiderea moscheelor din oraş. De asemenea, s-a instituit nivel de „extra-alertă” în zona aeroporturilor şi clădirilor de importanţă publică din toată Olanda.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Piaţa 24 Octombrie, din apropierea centrului oraşului, a fost complet închisă, iar la faţa locului sunt prezenţi mai mulţi poliţişti ce poartă veste anti-glonţ. Se vorbeşte de mai multe persoane care au suferit răni grave.

Incidentul a avut loc la ora locală 10.45 (11.45, ora României). Mai multe surse de informare olandeze afirmă că atacatorul ar fi fugit de la locul faptei.

Mai multe elicoptere medicale au ajuns la faţa locului, dar încă nu este clar câte persoane au fost duse la spital. Poliţia nu exclude pista terorismului în acest caz.