Imunologul Anthony Fauci s-a vaccinat anti-Covid în public. E printre primii care au primit o doză a vaccinului Moderna

Imunologul american Anthony Fauci, numit consilier pe probleme de COVID-19 de președintele Joe Biden, s-a vaccinat marți împotriva infecției cu coronavirus.

22 dec. 2020, 20:28
Imunologul Anthony Fauci s-a vaccinat anti-Covid în public. E printre primii care au primit o doză a vaccinului Moderna

Imunologul Anthony Fauci s-a vaccinat anti-Covid

„Este un gest simbolic pentru restul ţării, pentru a arăta că sunt extrem de încrezător în siguranţa şi eficienţa acestui vaccin”, a declarat doctorul Anthony Fauci, în vârstă de 79 de ani, potrivit CNN.

Imunologul Anthony Fauci s-a vaccinat anti-Covid. „Vreau să-i încurajez pe toţi cei care au posibilitatea de a fi vaccinaţi să facă acest lucru, pentru a pune capăt acestei pandemii”, a adăugat el.

Anthony Fauci și-a făcut vaccinul în fața camerelor, fiind printre primii care au primit o doză a vaccinului Moderna, dezvoltat în parteneriat cu Institutul Naţional al alergiilor şi bolilor infecţioase pe care îl conduce din 1984.

Vaccinul Moderna a fost autorizat vineri în Statele Unite ale Americii.

Joe Biden, vaccinat anti-Covid în direct

Și Joe Biden, președintele SUA, s-a vaccinat ieri împotriva infecției cu coronavirus. Imaginile au fost difuzate în direct și au putut fi urmărite de persoane din toată lumea.

Președintele SUA a primit prima doză de vaccin luni, la doar câteva ore după ce și soția lui, Jill Biden, s-a vaccinat împotriva virusului.

„Sunt pregătit”, a spus Joe Biden, înainte de a fi vaccinat în brațul stâng. „Fac acest lucru ca să demonstrez că oamenii ar trebui să fie pregătiți în momentul în care vaccinul va deveni disponibil. Nu e nimic de care să vă temeți”, a adăugat el.

Și vicepreședintele SUA, Mike Pence, a decis să se vaccineze în fața întregii populații săptămâna trecută.

Citiți și Joe Biden, liderul SUA, s-a vaccinat anti-Covid în direct. Imagini video cu momentul

Citiți și Mike Pence, vicepreşedintele SUA, s-a vaccinat public anti-Covid. LIVE VIDEO de la eveniment