În Anglia, a început deja valul 5! Peste 300.000 de cazuri într-o săptămână! Cauzele creșterii: scăderea imunității și o nouă tulpină Delta

Marea Britanie, una dintre ţările în care se înregistrează cea mai mare rată a vaccinării, a avut, în ultima săptămână, cel mai mare număr de noi cazuri de COVID-19 din luna iulie. Explozia numărului de cazuri are, însă, mai multe explicaţii: lipsa restricţiilor, scăderea imunităţii celor mai vulnerabili care au fost vaccinaţi la începutul anului, rata redusă de vaccinare a adolescenţilor, la toate acestea adăugându-se o subvariantă a tulpinei Delta.

23 oct. 2021, 22:30
În Anglia, a început deja valul 5! Peste 300.000 de cazuri într-o săptămână! Cauzele creșterii: scăderea imunității și o nouă tulpină Delta

În Anglia, a început deja valul 5. Potrivit informaţiilor oficiale, 333.465 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 în Marea Britanie în ultima săptămână, cu 15% mai multe faţă de săptămâna anterioară, când au crescut cu 12% şi decesele provocate de infecţia cu coronavirus, relatează Agerpres.

Vaccinarea şi îmbunătăţirea tratamentelor au redus semnificativ rata mortalităţii, însă sistemul sanitar britanic începe să simtă presiunea noului val. De asemenea, rata deceselor este peste cea din celelalte ţări vest-europene.

Citeste si Austria vrea să-i bage în lockdown pe nevaccinaţi. „Ne împiedicăm de o pandemie a celor neprotejaţi”

Cea mai ridicată rată a infectărilor se înregistrează în prezent în Marea Britanie în rândul copiilor, peste 8% dintre elevii cu vârste între 11 şi 16 ani fiind infectaţi la jumătate lunii octombrie şi 3,8% dintre cei cu vârste între 2 şi 11 ani, faţă de 1,79% pe ansamblul populaţiei, relevă cele mai recente date ale biroului naţional de statistică. Autorităţile de la Londra speră însă că vacanţa şcolară de săptămâna viitoare va conduce la o scădere a numărului infectărilor.

În Anglia a început deja valul 5. O subvariantă a mutaţiei Delta, în curs de investigare

În pofida recomandărilor propriilor săi consilieri, premierul Boris Johnson refuză să introducă măsuri antiepidemice. La fel a procedat şi în trecut, dar, în cele din urmă, a decis să adopte astfel de măsuri abia atunci când situaţia sanitară se deteriorase semnificativ.

Citeste si Definiţia vacinării complete împotriva Covid ar putea fi modificată. Doza a treia va fi obligatorie pentru imunizarea completă

În acest timp, autorităţile sanitare britanice au anunţat că au inclus în categoria ”variantă în curs de investigare” subvarianta AY4.2 a variantei Delta a coronavirusului, care pare să fie mai contagioasă decât aceasta din urmă.

Sunt necesare teste suplimentare pentru a determina dacă aceasta este legată de o schimbare în comportamentul virusului sau de condiţiile epidemiologice” din Marea Britanie, menţionează UK Health Security Agency.


loading...