În Brașov, mai ceva ca-n Dubai! Suma uriașă pe care o femeie a plătit-o pentru un loc de parcare scos la licitație de Primărie

Bătaia pentru locurile de parcare se întețește. În Brașov, doar cei mai potenți financiar pot obține un loc aproape de locuință, pentru propria mașină. 

23 iun. 2022, 16:48
În Brașov, mai ceva ca-n Dubai! Suma uriașă pe care o femeie a plătit-o pentru un loc de parcare scos la licitație de Primărie

Miercuri, 22 iunie, Primăria Brașov a organizat o licitație pentru reatribuirea locurilor de parcare de reședință, în zona Astra a orașului. A fost prima licitație după doi ani de zile, așa că bătălia a fost mare pentru parcări, informează presa locală.

S-au dus vremurile în care locurile de parcare erau accesibile pentru fiecare proprietar de mașină. Prețurile pentru locurile standard de parcare sunt până la 150 de lei pentru un an de zile, dar acestea pot ajunge la peste 1.000 de euro. Cel mai recent caz din Brașov a provocat un mare scandal la nivel local.

 

Cine a câștigat locul de parcare, în schimbul unei sume uriașe

 

Un loc de parcare din Brașov, scos la închiriere pentru 144 de lei/an, a fost atribuit unei femei, care a licitat până la 6.500 de lei pe an, pentru locul de parcare. Pentru locul de parcare de pe strada Hermann Oberth au intrat în cursă mai mulți locatari din zonă. În acel perimetru, majoritatea locurilor sunt publice, informează Biz Brașov.

În cele din urmă, doi cetățeni au rămas pe ultima sută de metri a licitației. Câștigătoarea și un bărbat, care nu a mai putut ține pasul.

În mod surprinzător, cei doi „finaliști” ai licitației locuiesc la câteva străzi distanță de locul de parcare.