În Capitală vara e ca iarna! Bucureștenii nu vor avea apă caldă nici în lunile următoare. Nicușor Dan se spală pe mâini și pasează responsabilitatea

Pentru bucureșteni nu mai este nicio diferență între vară și iarnă când vine vorba despre apa caldă. Primarul Nicușor Dan a avertizat luni că este posibil ca și în această vară, unii bucureșteni să se confrunte cu lipsa apei calde.

29 mai 2023, 16:05
În Capitală vara e ca iarna! Bucureștenii nu vor avea apă caldă nici în lunile următoare. Nicușor Dan se spală pe mâini și pasează responsabilitatea

În Capitală vara e ca iarna! Bucureștenii nu vor avea apă caldă nici în lunile următoare. Primarul General a subliniat că în lunile următoare o parte dintre bucureșteni nu vor avea apă caldă la robinet timp de câteva zile.

Citește și Nicușor Dan cere amenzi de 40 de ori mai mari pentru distrugerea parcurilor. Iată ce fapte se pedepsesc

În Capitală vara e ca iarna! Bucureștenii nu vor avea apă caldă nici în lunile următoare

Edilul se spală pe mâini și spune că de vină sunt lucrările de reparații pe rețeaua de termoficare, dar și reviziile anuale în care intră CET-urile din București odată cu venirea sezonului cald.

„Problema apei calde peste vară are mai multe surse. Pe de-o parte, pe vară, CET urile care nu ne aparțin și aparțin Ministerului Energiei trebuie să își facă revizia și trebuie să se oprească o perioadă și atunci circuitul este mai lung pentru că nu funcționează toate. Asta e una din probleme. A doua problemă sunt avariile care sunt în situația noastră sunt frecvente din păcate. Și a treia problemă, singura care ține de aceste lucrări de modernizare pe care le facem este că atunci când te apuci de o lucrare până pui provizoratul e un interval de 1-2-3 zile când nu funcționează acolo, local”, a declarat primarul Nicușor Dan.

Avertismentul primarului General a venit la doar câteva săptămâni după ce a susținut sus și tare că a rezolvat problema apei calde din Capitală.

„S-a remediat (n.r. – avaria) în cursul zilei de azi. Am avut 4-5 zile de probleme, au fost generate de o avarie la CET SUD, combinat cu nefuncționarea pentru revizie a CET Progresul si Grozavesti, dar s-a rezolvat in cursul zilei de azi, deci 95% dintre oameni au apă caldă. 5% au avarii. Dar nu suntem la 50%, cum eram acum câteva zile”, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul a explicat şi care a fost motivul întârzierii soluţionării în această problemă.

„Noi, dacă am fi avut tehnologia modernă pe aceste CET-uri, care sunt la Min. Energiei, revizia nu ar fi durat o lună şi jumătate pentru fiecare, ci cateva zile, aşa cum e normal (…) Sunt din anii 70″, Eu cred că in luna februarie, cea mai friguroasă, a fost cea mai bună funcţionare de termie din ultimii ani. Multe dintre reparaţii nu se fac pe parcursul iernii, ca să nu fie probleme. Am avut funcţionare de 100%, deci eforturile pe care le-am făcut au dat roade”, a declarat Dan, la Digi24.

Citește și Nicuşor Dan, despre problema apei calde în Bucureşti: „Speranţa e că într-o zi, două, se remediaz