În câte minute se realizează digestia alimentelor pe care le consumi

Fiecare persoana are un organism unic, de aceea, timpul in care se produce digestia alimentelor poate sa difere. Totusi, de regula, o digestie completa dureaza intre 24 si 72 de ore, in functie de alimentele consumate si de cantitatea lor. Iata cat dureaza pana se dizolva in stomac cele mai comune produse.

12 dec. 2015, 12:45
În câte minute se realizează digestia alimentelor pe care le consumi

Dupa ce mananci, dureaza 6 ore pana cand alimentele trec prin stomac si intestinul subtire, unde se continua digestia. Aici, absorbtia apei si a nutrientilor poate sa dureze si 24 de ore. Ne vom concentra, in acest articol, pe actul digestiv care se produce in stomac. Este bine sa cunosti timpul de digestie al alimentelor, pentru ca asa vei sti si ordinea in care sa consumi produsele, astfel incat sa nu ai probleme cu stomacul.

digestia-alimentelor-tabel

Este bine sa consumi fructe dimineata pentru ca se digera cel mai repede. Asa, substantele nutritive vor hrani mai repede organismul „amortit” dupa somn. Daca mancat fructe dupa un aliment care se digera greu, acestea vor ramane in stomac si vor fermenta, lucru care va duce la gaze si balonare.

Mai multe detalii, pe revista Teo