În ce CONDIŢII pot fi promovaţi bugetarii

Bugetarii vor fi promovații în funcție în raport atât de abilitățile profesionale și calitatea muncii presate, cât și de capacitatea de a lucra în echipă, comunicare, rezistență la stres și disciplină, relevă proiectul noii salarizări bugetare, obținut de Profit.ro.

11 apr. 2016, 11:06
În ce CONDIŢII pot fi promovaţi bugetarii

Conform documentului, criteriile de performanță generale avute în vedere la promovarea în funcție, grade/ trepte profesionale a personalului plătit din fonduri publice ori în vederea acordării unor premii sunt: cunoștințe profesionale și abilități; calitatea, operativitatea și eficiența activităților desfășurate; perfecționarea pregătirii profesionale; capacitatea de a lucra în echipă; comunicare; disciplină; rezistență la stres și adaptabilitate; capacitatea de asumare a responsabilității; integritate și etică profesională.

Conținutul criteriilor de performanță specifice domeniului de activitate, precum și procedura de evaluare vor fi stabilite potrivit reglementărilor aplicabile fiecărei categorii de personal de către angajator.

Proiectul mai stabilește că personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de salariul de bază/solda de funcție de bază/salariul de funcție de bază/indemnizația de încadrare/indemnizație mai mari cu 15%, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul.

Personalul care desfășoară activități de creație de programe pentru calculator, precum și cel care este încadrat în posturi de specialiști în tehnologia informației, beneficiază de un spor de până la 15% calculat la salariul de bază/solda de funcție de bază/salariul de funcție de bază/indemnizația de încadrare/indemnizație.

Ordonatorii principali de credite pot acorda premii anuale, semestriale și trimestriale, în limita a 3% din cheltuielile cu salariile aferente personalului prevăzut în statul de funcții, cu încadrare în fondurile aprobate prin buget, în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite. Sumele neutilizate în cursul unui trimestru pot fi acordate în perioadele următoare, în cadrul aceluiași an bugetar. Din fondul stabilit, până la 50% se poate utiliza pentru acordarea de către ordonatorii principali de credite a unor prime de excelență pentru personalul care a participat direct la obținerea unor rezultate deosebite în activitatea instituțiilor.

Citeşte şi Salariile bugetarilor, MAJORATE din luna august cu până la 20% VIDEO