În ce condiţii se pot transfera elevii de clasa a IX-a DOCUMENT

Potrivit noului Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), elevii claselor a IX-a se vor putea transfera doar în anumite situaţii deosebite.

06 iul. 2022, 10:43
În ce condiţii se pot transfera elevii de clasa a IX-a DOCUMENT

În ce condiţii se pot transfera elevii de clasa a IX-a. Transferul se va putea face în timpul anului școlar, în vacanțele școlare, doar în situații medicale deosebite, pe baza avizului comisiei medicale judeţene sau a documentelor medicale justificative.

În ce condiţii se pot transfera elevii de clasa a IX-a. Tot ce trebuie să afle elevii

Citeşte şi Modificări masive în Educație. Ministrul Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Potrivit noului regulament ce urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, elevii claselor a IX-a se pot transfera doar dacă media de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul, potrivit edupedu.ro. 

Conform articolului 141 din Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), elevii din învăţământul liceal, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, cu respectarea următoarelor condiţii:

„a) în cadrul învăţământului liceal, elevii din clasa a IX-a se pot transfera în timpul anului școlar, în vacanțele școlare, dacă media lor de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul, doar în situaţii medicale deosebite, pe baza avizului comisiei medicale judeţene/a municipiului Bucureşti, acolo unde există, sau a documentelor medicale justificative şi în situaţiile excepţionale prevăzute la art. 144 alin. (4), în limita efectivelor maxime la clasă, stabilite de lege;

c) în cadrul învăţământului profesional cu durata de 3 ani, elevii din clasa a IX-a se pot transfera în timpul anului școlar numai dacă media lor de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la calificarea profesională la care se solicită transferul, doar în situaţii medicale deosebite, pe baza avizului comisiei medicale judeţene/a municipiului Bucureşti, acolo unde există, sau a documentelor medicale justificative şi în situaţiile excepţionale prevăzute la art. 144 alin. (4) în limita efectivelor maxime la clasă, stabilite de lege;”

De asemenea, elevii din clasele terminale ale învăţământului liceal se pot transfera de la învăţământul cu frecvenţă cursuri de zi la învăţământul cu frecvenţă cursuri serale, în anul terminal, pe parcursul vacanțelor școlare, după susţinerea, dacă este cazul, a examenelor de diferenţă.

Situații excepționale ce pot duce la transferul elevilor

Citeşte şi EXAMENE NAŢIONALE 2022. Câţi bani vor primi elevii care au luat 10 la Evaluare Naţională şi BAC

a) la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti;

b) în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcţia de sănătate publică;

c) de la clasele de învăţământ liceal la clasele de învăţământ profesional;

d) la/de la învăţământul de artă, sportiv şi militar;

e) de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;

f) în alte situaţii excepţionale, pe baza documentelor justificative, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar.

ROFUIP_final