În ce stadiu sunt lucrările la calea ferată Gara de Nord-Aeroport Otopeni FOTO

Publicat: Miercuri, 03 Iunie 2020 15:53 // Actualizat: Miercuri, 03 Iunie 2020 15:53 // Sursa: romaniatv.net

Lucrările la calea ferată între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni avansează. Aceasta va fi gata pe 26 august 2020. Stația de la Aeroport se apropie de finalizare, iar în ultimele zile a fost montată calea ferată până în zona peroanelor și pe viaductul construit până în DN1. Tot la stație au fost montate și benzile rulante de acces la peron.

Deși inițial proiectul trebuia să fie gata până în luna iunie, la timp pentru campionatul European de fotbal Euro 2020, din cauza amânării competiției sportive și termenul de finalizare a fost decalat. Astfel, noua dată promisă pentru deschidere este 26 august.

Traseul linie Gara de Nord - Otopeni va avea 19,1 km și trenurile ar trebui să-l parcurgă în 21 minute.

S-a lucrat intens pe tronsoanele cuprinse între terminalul Sosiri al Aeroportului Henri Coandă și DN1, respectiv între Telekom Arena și halta Odăile. Nu s-a lucrat câteva luni bune pe tronsonul de mijloc care a fost blocat în Justiție de o contestație depusă de reprezentanții hotelului Vienna House și o persoană fizică, proprietara unei case din zonă. Lucrurile s-au deblocat în urma unui protocol semnat în martie și acum au început lucrările la ridicarea pilonilor pentru viaduct.

Contractul pentru acest proiect a fost semnat cu asocierea Arcada - ISPCF SA – DB Engineering & Consulting GMBH pentru 398 milioane lei fără TVA. CFR a semnat în iunie 2019 contractul la sediul Ministerului Transporturilor.

Proiectul "Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti", Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti (proiectare şi execuţie)" prevede realizarea unei noi linii de cale ferată în lungime de 2,95 km, din care 1,52 km va fi un viaduct care va supratraversa DN1. Proiectul se va termina într-o stație supraterană peste sensul giratoriu din dreptul parcării de la terminalul sosiri (T1) al aeroportului.

Contractul avea oficial o durată de 14 luni (2 luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie).

(w500) Linia Gara

(w500) Linia Gara

(w500) Linia Gara

(w500) Linia Gara

Citeşte şi Metroul din Drumul Taberei, funcţional până la 30 iunie 2020

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aeroportul Otopeni Gara de Nord proiect
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H