În ce zile este bine să începi dieta

Te-ai hotărât să începi să ții dietă? Ei bine, poate nu știai, dar ziua săptămânii în care te decizi să începi un regim alimentar poate face o diferență mai mare decât crezi. Află care sunt cele mai bune zile pentru începerea unei diete și cele mai puțin bune, potrivit cercetătorilor!

27 iul. 2017, 08:20
În ce zile este bine să începi dieta

Cele mai bune zile pentru începerea dietei
În ziua în care te simți pregătită

Spui de mult timp că trebuie să începi să ții dietă, dar încă nu te simți pregătită pentru modificările alimentare pe care le implică aceasta. „Pentru a-ți fi mai ușor, stabilește un obiectiv care este mai degrabă emoțional decât bazat pe greutate și adesea are mai mult succes”, spune Amy Stephens, dietetician.
După ziua de naștere

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania, persoanele care încep să urmeze dietă după sărbătorirea zilei de naștere au mai multe șanse să ducă până la capăt regimul și să obțină rezultatele dorite. Cercetătorii spun că „este mai puțin probabil să faci greșelile de anul trecut, deoarece te conformezi noului tu”. Un an adăugat vârstei înseamnă maturitate!
Cea mai bună zi: luni

Luni înseamnă un nou început de săptămână și atunci ești hotărâtă să începi dieta pe care o tot amâni de atâta timp. Orice zi de luni este o zi minunată pentru a începe din nou, pentru că există o motivație mai mare pentru a-ți atinge obiectivele. În plus, dacă te-ai răsfățat în weekend, cel mai probabil luni optezi pentru mâncare ușoară și pe bază de legume și fructe proaspete.
Cele mai nepotrivite zile pentru începerea dietei
După Anul Nou

De cele mai multe ori, dieta se regăsește în obiectele noastre pentru anul următor. Dar, dacă nu ai făcut asta anul trecut, de ce să o faci acum? Este foarte greu să începi să ții dietă imediat după Anul Nou. Gândește-te la prăjiturile și mâncarea pe care le vei mânca în următoarea perioadă.
Când ai un proiect de terminat (la muncă)

Când ai acceptat să faci un proiect știai că acest lucru implică mai multe responsabilități la locul de muncă. Așadar, acea perioadă nu este potrivită pentru a începe o dietă. Tu trebuie să mănânci alimente care-ți dau energie, care te ajută să te concentrezi și care trebuie să fie foarte sănătoase.
Zilele în care nu trebuie să începi să ții dietă: vineri, sâmbătă, duminică

Cel mai des, în weekend faci excese, deoarece ai mai mult timp liber. Așadar, este mai greu să rămâi la obiceiurile sănătoase din timpul săptămânii. De exemplu, nu o să stai sâmbătă dimineața să îți prepari fulgii de ovăz cu lapte, ci o să preferi la micul dejun o cafea și o brioșă sau un croissant.

De ce nu dă dieta rezultate? Află pe clickpentrufemei.ro.