Faleza sinucigaşilor: În fiecare an, între zece şi 15 persoane îşi iau viaţa de pe o vestită stâncă din Normandia

Faleza Etretat din Normandia atrage un milion de vizitatori pe an. Oamenii vin să admire peisajele magnifice  din regiune şi să profite de liniştea acestei regiuni. Cu toate acestea, pentru unele persoane care vin aici în vacanţe este, din nefericire, pentru ultima oară. 

15 oct. 2018, 09:14
Faleza sinucigaşilor: În fiecare an, între zece şi 15 persoane îşi iau viaţa de pe o vestită stâncă din Normandia

În fiecare an, între 10 şi 15 persoane se sinucid aruncându-se de pe magnifica faleză, iar mulţi alţii care i-au pus gând rău vieţii sunt depistaţi de către autorităţile regiunii, salvaţi şi consiliaţi de către acestea şi care, în cele mai multe cazuri de tentativă de suicid, îşi schimbă ulterior părerea şi renunţă la suicid.

Recent, Cyrille -un om de afaceri francez – s-a aruncat de pe faleză. Fraţii Bogdanoff, suspectaţi că l-ar fi extorcat de pe omul de afacari, au fost plasaţi în arest după sinuciderea bărbatului.

Între cauzele de suicid figurează şi cea a unei femei care s-a aruncat în braţe împreună cu bebeluşul ei de pe faleză, în 2009, precum şi decesul unei femei de 45 de ani şi a fiicei ei de 20 de ani în 2016. Mama şi fiica s-au aruncat împreună de pe faleză, potrivit 7sur7.be.

Vezi şi Şapte persoane au fost rănite după ce o bucată dintr-o faleză stâncoasă s-a prăbuşit pe plajă

Publicaţia Le Parisien a făcut o anchetă despre astfel de cazuri şi a aflat că oamenii care vor să se sinucidă în acel loc paradisiac şi retras vin de la distanţe mari, preferabil cu trenul, pentru a-şi încheia socotelile cu viaţa, explică administratorul Hotelul Windsor care a cunoscut şase pensionari în ultimii 20 de ani care s-au sinucis, doi dintre ei, chiar în 2018.

Dint-un jurnal local s-a aflat recent că două femei au fost salvate de la moarte când tocmai voiau să se sinucidă. Una dintre ele a fost văzută îndreptându-se către marginea falezei, în noaptea de 23 iulie. Cea de-a doua era încă în hotelul de lângă faleză când s-a hotărât să renunţe la gestul suicidar, după că îi soţului ei că ea vrea să se sinucidă. Bărbatul a împiedicat-o să recurgă la asemenea gest.