În Franța a apărut primul caz de infectare cu tulpina africană de COVID

Ministerul Sănătății din Franța a anunțat că a fost detectat un prim caz de contaminare cu varianta virusului identificată în Africa de Sud, relatează AFP.

31 dec. 2020, 20:50
În Franța a apărut primul caz de infectare cu tulpina africană de COVID

În Franța a apărut primul caz de infectare cu tulpina africană de COVID. Cazul a fost confirmat miercuri la un bărbat care s-a întors dintr-un sejur în Africa de Sud. Acesta locuiește în regiunea estică Haut-Rhin, aproape de graniţa cu Elveţia.

Citește și: Zeci de mii de poliţişti şi jandarmi, mobilizaţi în minivacanţa de Revelion. „Sunt interzise petrecerile şi evenimentele private”

Bărbatul ar fi dezvoltat simptome COVID  la revenirea din Africa de Sud şi s-a testat în Elveţia, testul relevând prezenţa variantei denumite „501.V2”, identificată în ţara africană în octombrie şi care este responsabilă de o mare majoritate a noilor cazuri de acolo.

În Franța a apărut primul caz de infectare cu tulpina africană de COVID. Bărbatul s-a vindecat rapid, iar în momentul în care a aflat că este contaminat s-a izolat la domiciliu

La 25 decembrie, autorităţile franceze au identificat un prim caz de contaminare cu varianta nou identificată în Marea Britanie, aminteşte AFP. Ambele variante ale virusului ar putea fi mult mai contagioase, însă nu mai periculoase.

Coronavirusul a suferit o mutaţie

Africa de Sud a identificat o „nouă variantă” a coronavirusului care provoacă valul doi de infecţii, a declarat ministrul Sănătăţii, la câteva zile după ce Marea Britanie afirma că a găsit şi o nouă variantă a virusului.

Africa de Sud se apropie de 900.000 de infecţii, cu peste 20.000 de decese asociate. O nouă creştere a cazurilor a făcut ca guvernul să înăsprească restricţiile, scrie Reuters. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că este în legătură cu cercetătorii sud-africani care au identificat noua variantă.

În urmă cu câteva zile, autorităţile din Marea Britanie anunţau că o „nouă variantă” a SARS-COV-2 a fost identificată şi se crede că provoacă răspândirea mai rapidă în sud-estul ţării. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Matt Hancock, spunea că au fost găsite peste 1.000 de cazuri ale noii variante, „predominant în sudul Angliei”.