Cum se poate obţine permisul de conducere fără a face şcoala de şoferi. Cât costă

În Italia, permisul de conducere se poate obține, ca și în România, după frecventarea cursurilor unei școli de șoferi, dar, spre deosebire de români, italienii mai au o posibilitate de a lua permisul auto, și anume pot da examenul pentru obținerea permisului de conducere fără a face școala de șoferi.

23 nov. 2017, 08:55
Cum se poate obţine permisul de conducere fără a face şcoala de şoferi. Cât costă

Italienii care doresc să obțină permisul de conducere au posibilitatea de a alege modul în care se pregătesc pentru examenul auto. Ei pot participa la cursurile organizate în cadrul unei școli de șoferi sau se pot pregăti pe cont propriu.

Citeşte şi Urmărire ca-n filme în Sibiu. Un bărbat, fără permis şi cu maşina neînmatriculată, a intrat în gard şi apoi a fugit

Pentru a participa la cursurile unei școli de șoferi din Italia, o persoană care dorește obținerea permisului de conducere trebuie să plătească sume cuprinse între 700 și 900 de euro. În cazul pregătirii pe cont propriu pentru acest examen, sumele cheltuite sunt mai mici, dar nu cu mult. Concret, costul pregătirii pe cont propriu este de aproximativ 650 de euro, ceea ce înseamnă o reducere de 100-150 de euro față de costul pregătirii în cadrul unei școli de șoferi.

Potrivit legislației rutiere din Italia, cei care decid să se instruiască pe cont propriu trebuie să efectueze totuși șase ore de conducere în prezența unui instructor autorizat. Costul acestora este de minimum 15 euro pentru fiecare 30 de minute de conducere. Astfel, costul total pentru efectuarea celor șase ore de conducere obligatorii este cuprins între 180 și 400 de euro.

Continuarea articolului pe avocatnet.ro.