În judeţul Argeş nu există niciun aparat de testare pentru coronavirus. Pacienţii infectaţi cu COVID-19, trataţi la Mioveni

Spitalul din Mioveni a fost desemnat de autorităţile din Argeş drept unitate sanitară în care vor fi trataţi pacienţii infectaţi cu coronavirus. Prefectul Emanuel Soare spune că în Argeş nu există, deocamdată, niciun aparat de testare pentru cei suspecţi de a fi fost infectaţi.

27 mart. 2020, 17:20
În judeţul Argeş nu există niciun aparat de testare pentru coronavirus. Pacienţii infectaţi cu COVID-19, trataţi la Mioveni

Prefectul judeţului Argeş. Emanuel Soare, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă înregistrate şi transmise mass-media, că în prezent în judeţul Argeş nu există niciun aparat de testare pentru Covid-19.

„Până în acest moment nu se fac teste de Covid-19 în judeţul Argeş pentru că nu avem în acest moment aparat de testare”, a spus el.

Acesta a susţinut că se fac „eforturi conjugate” şi că există informaţii că „în timpul cel mai scurt” judeţul va primi un aparat de testare şi „un set suficient de teste”.

„Avem speranţa că la nivelul judeţului Argeş vom avea cel puţin două aparate de testare”, a afirmat Soare.

Acesta a precizat că în prezent în judeţul Argeş sunt „câţiva” pacienţi infectaţi şi că nu există personal medical sau din rândul militarilor care să fie suspect de a fi fost infectat.

Citeşte şi România s-ar putea confrunta cu deficienţe majore în lupta cu coronavirusul. Spitalele dispun de doar 1.361 ventilatoare mecanice

Conform prefectului, Spitalul judeţean de urgenţă din Piteşti rămâne spital „non-Covid”, în schimb pacienţii infectaţi vor fi trataţi la Spitalul din Mioveni, iar Spitalul de Pediatrie va trata copiii infectaţi.

Astfel, Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean din Piteşti va fi mutată într-un corp de clădire vechi al Spitalului din Mioveni.

„La un moment dat, în funcţie de evoluţia bolii, toate spitalele vor intra, într-un fel sau altul, în tratarea pacienţilor Covid. Este un avantaj pentru spitalele care încep de acum să se pregătească, decât pentru spitalele care vor intra în linia a doua sau în linia a treia ulterior”, a mai spus Emilian Soare.

Vineri este a doua zi consecutivă în care în judeţul Argeş nu s-a înregistrat nicio persoană suspectă că ar fi fost infectată.

Prefectul de Argeş a precizat că „în cel mai scurt timp” spitalul din Mioveni va primi echipamente şi materiale de protecţie, dar că aşteaptă ca managerul unităţii sanitare să transmită către Direcţia de Sănătate Publică solicitarea de acordare a avizului pentru funcţionarea Secţiei de boli infecţioase.

Întrebat cine îşi asumă responsabilitatea pentru faptul că persoanele care se află în carantină nu vor mai fi testate la finalul perioadei dacă sunt asimptomatice, acesta a spus că având în vedere faptul că nu au simptome nu ar exista „un risc suplimentar”, iar decizia de a nu fi testate este luată la recomandările medicilor specialişti.

Citeşte şi Mărturia de pe patul de spital a unei asistente din Suceava, infectată cu coronavirus: „Faceţi ceva că ne omoară cu zile”