În mall-uri, au apărut panourile care atrag atenţia asupra necesităţii prezentării certificatului verde

Începând din 20 septembrie, a intrat în vigoare măsura referitoare la utilizarea certificatului verde în localităţile în care incidenţa depăşeşte 3 la mia de locuitori. Acesta trebuie prezentat în diverse locuri publice: restaurante, piscine, baruri, spectacole, dar şi în zonele de food court din malluri.

26 sept. 2021, 11:09
În mall-uri, au apărut panourile care atrag atenţia asupra necesităţii prezentării certificatului verde
Sursa FOTO: click.ro

Panouri care anunţă folosirea certificatului verde. În mallurile bucureștene au fost deja amplasate panouri cu mesaje referitoare la accesul persoanelor în zona restaurantelor: „Potrivit reglementărilor în vigoare, consumul produselor alimentare și al băuturilor în incinta centrului comercial sau pe terase este permis numai persoanelor care dețin un certificat digital al Uniunii Europene privind Covid-19„, se arată pe un panou amplasat în zona restaurantelor din Park Lake, potrivit click.ro

Locuri în care accesul se face pe baza certificatului verde

Concret, trebuie să prezinți certificatul verde COVID-19 care atestă că eşti vaccinat, că ai trecut prin boală în ultimele 6 luni sau sau că ai efectuat un test RT-PCT (nu mai vechi de 72 de ore), respectiv antigen (nu mai vechi de 48 de ore) în următoarele locuri:

La cinema, concerte sau spectacole. Sălile se ocupă la maximum 50% din capacitate, cu purtarea măștii.

Citeste si Adrian Streinu Cercel: Vom mai purta masca de protecție cel puțin doi ani de zile

La nunți, botezuri. Au voie maximum 200 de persoane la interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp de persoană.

La restaurante, cafenele, terase. Acestea pot funcționa în intervalul 5.00 – 2.00, la maximum 50% din capacitate.

La baruri, cluburi, discoteci, stadioane, care pot funcționa la maximum 30% din capacitate.

În sălile de jocuri și la piscine interioare, care vor funcționa la maximum 50% din capacitate.

Comercianţii sunt obligaţi să-și descarce aplicația mobilă „Check DCC”, prin care pot verifica, pe telefon, certificatele clienților care le trec pragul.

Citeste si Andrei Baciu asigură că certificatul verde este valabil chiar dacă o persoană nu îşi face a treia doză de vaccin


loading...