În Timișoara, primul mare oraș cu incidența de peste 6 la mie, oamenii cer cu disperare a treia doză de vaccin

În Timișoara, oamenii s-au prezentat în număr mare la centrele de vaccinare unde s-au format cozi interminabile. Mulți dintre cei prezenți au solicitat a treia doză de vaccin.

29 sept. 2021, 18:34
În Timișoara, primul mare oraș cu incidența de peste 6 la mie, oamenii cer cu disperare a treia doză de vaccin

În Timișoara, primul mare oraș, unde rata de incidență a depășit 6 la mia de locuitori, cetățenii au format cozi interminabile la centrele de vaccinare.
Majoritatea dintre cei prezenți au solicitat a treia doză de vaccin.

Încă de la primele ore ale dimineții zeci de persoane s-au prezentat la centrul de vaccinare de la Spitalul Județean pentru a se imuniza.

Centrele de vaccinare din Timișoara lucrează la capacitate maximă.

Pe lângă persoanele din afară sistemului sanitar care doresc să se vaccineze la cozile create se alătura și personalul medical, nerăbdător să facă a treia doză din cauza numărului de infectări care crește constant, context în care spitalele nu mai pot face față, relatează Antena3.

Scandal la centrul de vaccinare din Craiova. S-au format cozi uriaşe

Scandal la centrul de vaccinare din Craiova.

Încă de la primele ore ale dimineţii centrul de vaccinare de la Sala Polivalentă a fost luat cu asalt de craiovenii dornici să se imunizeze împotriva coronavirusului.

Zeci de oameni s-au prezentat la centrul de vaccinare de la Sala Polivalentă încă de la primele ore ale dimineţii. Speriaţi de numărul mare de infectări din ultimele zile, bătrânii s-au grăbit să facă şi a treia doză de vaccin. De asemenea, numărul mare de cazuri raportate şi obligativitatea certificatului verde i-au convins să se imunizeze şi pe cei care nu au făcut-o până acum. Astfel că, la coadă au fost şi persoane care au vrut să facă prima doză de vaccin anti-covid.

Fiind foarte mare aglomeraţie, unele persoane nu au mai avut răbdare şi au vrut să sară peste rând. Din această cauză, oamenii au început să se îmbrâncească şi să se jignească, fiind calmaţi cu greu de forţele de ordine.

Marţi, în Craiova s-au vaccinat peste 40.000 de persoane.

România a început marţi să administreze populaţiei a treia doză de vaccin anti-COVID. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că doza trei de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la peste 97% faţă de formele grave de boală care necesită spitalizare. În prima zi de imunizarea cu doza a treia, la nivel naţional au fost vaccinați aproximativ 20 de mii de români.

Toate persoanele din România care au mai mult de şase luni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID pot primi, începând de marţi, a treia doză. Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Vaccinarea cu a treia doză se poate face şi fără programare. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a explicat că cei care doresc să se imunizeze o pot face mergând la un centru de vaccinare cu buletinul.

„De când se deschide orice centru de vaccinare ne prezentăn direct, cu buletinul, fără a fi nevoie de programare. Nu este nevoie să vă programați, dar pentru cei care doresc, pentru oricare motive, să facă și o programare, pot să o facă”, a spus Andrei Baciu la Digi 24.