În Turcia, alcoolul este prohibit după ora 10 seara. De ce au luat parlamentarii această măsură

Parlamentul turc a adoptat o lege care interzice vânzarea băuturilor alcoolice după ora zece seara. În apropierea şcolilor şi moscheelor, vânzarea este interzisă, iar şoferii prinşi în stare de ebrietate la volan riscă pedepse aspre.

25 mai 2013, 09:29
În Turcia, alcoolul este prohibit după ora 10 seara. De ce au luat parlamentarii această măsură

În magazine nu se mai vinde alcool între orele 22:00 şi 6:00 dimineaţa, iar în preajma şcolilor şi moscheelor comercializarea este interzisă indiferent de oră. Mai mult, proiectul de lege adoptat de Parlament interzice şi sponsorizarea de către companiile producătoare de alcool a diverselor evenimente. De asemenea, serialele, filmele sau clipurile muzicale nu vor mai putea conţine imagini care încurajeaza consumul de alcool.

Iniţiatorii legii spun că prin această măsură vor să protejeze societatea şi mai ales copiii de efectele nocive ale alcoolului.

Noua lege aduce şi pedepse aspre pentru şoferii prinşi băuţi la volan. Astfel, cei prinşi cu o alcoolemie mai mare de 0,05 la mie vor fi amendaţi şi le va fi suspendat permisul pe o perioadă de 6 luni. Conducătorii auto care vor avea o alcoolemie de peste 0.1 la mie pedeapsa este închisoarea de până la 2 ani. Legea va intra în vigoare imediat ce va fi promulgată de preşedintele ţării.