INVENŢIA care te lasă fără chei: În viitor vom descuia uşile cu telefonul mobil

Profesorul Ahmad-Reza Sadeghi de la Institutul Fraunhofer din Germania a inventat o aplicaţie pentru telefonul mobil care poate descuia uşa de la casă.

07 ian. 2013, 14:56
INVENŢIA care te lasă fără chei: În viitor vom descuia uşile cu telefonul mobil

Un profesor de la Institutul pentru Siguranţa Tehnologiei Informaţiei din Germania a creat o aplicaţie denumită ShareKey care va trimite brelocul cu chei în istorie.

ShareKey este o aplicaţie pentru sistemul de operare Android care comunică prin nişte senzori speciali cu „încuietorile inteligente”, încuind şi descuindu-le prin simpla trecere a telefonului mobil prin faţa încuietorii, scrie gizmag.com

Invenţia foloseşte tehnologia NFC, un set de standarde de comunicare care le permite telefoanelor mobile care sunt echipate cu aceasta tehnologie să comunice cu alte dispozitive prin simpla apropiere a acestora.

În plus, ShareKey poate trimite cheile electronice către alţi destinatari.

„În esenţă, ShareKey oferă două funcţii noi: utilizatorii pot genera chei digitale de la distanţă şi pot oferi acestor chei digitale diferite permisiuni. De exemplu, pot să-i ofer administratorului blocului acces la apartamentul meu pentru o perioadă limitată, astfel încât să poată descuia uşa pentru a citi consumul de gaz cât timp eu sunt la serviciu”, explică Alexandra Dmitrienko de la Institutul din Germania.

Aplicaţia inteligentă va costa, pentru început, aproximativ 150-200 de dolari, însă pe măsură ce această tehnologie va  avea succes, este foarte probabil ca în următorii ani costul său să scadă.