În vin se află caracterul: Culoarea licorii pe care o bei îţi trădează caracterul şi starea socială

Un studiu britanic realizat recent asupra preferinţelor băutorilor de vin a scos la iveală legătura între culoarea băuturii şi caracterul şi condiţia socială a consumatorilor.

13 dec. 2012, 21:49
În vin se află caracterul: Culoarea licorii pe care o bei îţi trădează caracterul şi starea socială

Astfel, din studiu a reieşit că persoanele care consumă vin roşu sunt în general persoane înstărite şi educate, cele care preferă vinul alb sunt persoane timide, iar cele care optează pentru vin rose sunt dependente de Facebook şi, în general, de reţelele de socializare, scrie Daily Mail.

Consumatorii de vin roşu au o stare materială peste medie, au studii superioare şi sunt mai fericiţi decât majoritatea semenilor lor. De asemenea, cei care preferă vinul roşu sunt persoane ambiţioase, care doresc să răzbată în viaţă şi au încredre în sine. Sunt buni familişti, dar în acelaşi timp consumă mai mult vin decât semenii lor care preferă vinul alb sau pe cel rose.

Băutorii de vin alb sunt persoane practice, dar nu sunt mânate de ambiţie. Consumatorii de vin alb sunt mai relaxaţi şi mai mulţumiţi cu ceea ce au, lăsându-se mai degrabă în voia sorţii. Sunt mulţumiţi cu condiţia lor socială şi preferă să stea singuri, decât să îşi facă o familie.

Băutorii de vin rose sunt „regii” neîncoronaţi ai reţelelor de socializare, pe care le frecventează de nenumărate ori pe zi, indiferent unde se află sau ce fac. Le place concubinajul, sunt fermecători, cuceritori, veseli şi, uneori, chiar zgomotoşi.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.000 de adulţi din Marea Britanie.