BLOCAŢI în nămeţi de trei zile: Şoferii sunt revoltaţi şi acuză autorităţile că nu intervin VIDEO

Drumurile înzăpezite şi necurăţate de edilii locali le provoacă coşmaruri şoferilor de camioane, care aşteaptă de trei zile să vină să îi scoată cineva din zăpadă.

18 dec. 2012, 08:52
BLOCAŢI în nămeţi de trei zile: Şoferii sunt revoltaţi şi acuză autorităţile că nu intervin VIDEO

Una dintre rutele impracticabile este cea de la Sibiu la Deva.

Şoferii care au fost prinşi în zăpadă de trei zile spun că nu a venit nimeni să îi scoată de-acolo. „De trei zile de când stăm aici, nu a venit nimeni să ne scoată. Nu avem nevoie de pomenile lor, de ceaiurile lor… Sa vină să ne scoată!”, a spus unul dintre şoferii de camioane care stau de trei zile blocaţi în zăpadă. Ei spun că au văzut doar un utilaj din Bistriţa-Năsăud „şi atât!”… iar acela nu a putut face mare lucru.

Alte drumuri blocate sunt în judeţul Botoşani.

Şi aici şoferii stau în zăpadă tot de trei zile. Unii dintre ei dorm la un hotel din Botoşani, iar alţii, în camioanele pe care le păzesc. Oamenii sut revoltaţi că nu a venit nimeni să cureţe zăpada, deşi, oficial, edilii locali au informat pe unele posturi de televiziune că fac deszăpezirea. 

„Stăm aici de sâmbătă seara şi nu avenit niciun utilaj. Mint ăştia, prefecţii. Am fost coordionat de poliţie să întorc maşina, că îngreunez deszăpezirea. Cred că duc lipsă de utilaje, am văzut doar o autofreză, din anii ’50. Nu mai ninge e două zile, dar nu am văzut pe nimeni venind”, s-au plâns mai mulţi şoferi blocaţi în Botoşani.

În continuare sunt aproximativ 20 de drumuri judeţene blocate, iar maşinile nu pot să circule.

Furia oamenilor este îndreptăţită. Oamenii nu mai au nici bani şi ncii combustibil. Un şef local de la Drumuri, care a ajuns, în final, la oamenii blocaţi în zăpadă, risca să fie luat la bătaie de oamenii furioşi.

Prefectul Costica Macaleţ a declarat prin telefon pentru România TV că este „o situaţie cu totul specială. Am băgat utilaje şi sperăm să rezolvăm cât mai repede”.

„Nu s-a putut interveni, cazurile de bolnavi la Săveni s-au adus cu maşini speciale şi cu trenul. Am primit freze din toată ţara, 14 si au mers doar cinci si sunt defecte. Cei de la Drumuri Naţionale nu sunt dotaţi cu utilaje. Este o situaţie cu totul specială„, a mai spus Macaleţ.

Unul dintre şoferii revoltaţi  a declarat că prefectul Macaleţ „minte, de patru zile nu ne-a dat nimic, suntem blocaţi aici”…

Costică Macaleţ le-a promis oamenilor că le dă cazare gratuită şi masă, deoarece deocamdată numai atât poate face pentru ei. Oamenii au refuzat însă, spunând că vor să ajungă acasă.