Toni Greblă, achitat de Înalta Curte. Sentinţa e definitivă. Prima reacţie a fostului judecaător CCR

Publicat: Joi, 27 Iunie 2019 06:49 // Actualizat: Joi, 27 Iunie 2019 14:50 // Sursa: romaniatv.net

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ)  a anunţat joi sentinţa definitivă în procesul în care secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, era judecat pentru trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii. Toni Greblă a fost achitat şi de a doua instanţă

Foto: gov.ro

UPDATE: Toni Greblă, achitat de Înalta Curte. Sentinţa e definitivă. "Acum este la cald să judec în profunzime. Am avut o perioadă de patru ani și jumătate de calvar alături de familia mea. Era vorba de prejudiciul carierei mele. După ce mă voi liniști, voi vedea. Nu știu cum am putea să recuperăm toți acești ani de chin", a declarat Toni Greblă.

În 6 iunie, magistraţii ICCJ au amânat pentru 24 iunie pronunţarea în acest dosar. La termenul de luni, majostraţii au amânat din nou pronunţarea, noul termen fiind stabilit pentru 27 iunie. 

Fostul senator şi judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă a fost trimis în judecată în 9 septembrie 2015. 

DNA a cerut condamnarea lui la închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii. 

Procurorii arată în actul de inculpare că în perioada 2010-2015 Toni Greblă, care a deţinut succesiv funcţia de senator şi judecător la CCR, ar fi pretins de la omul de afaceri Ion Bîrcină folosease necuvenite constând în asigurarea unui autoturism în valoare de 56.000 de euro şi folosirea gratuită a unui telefon înregistrat pe o firmă. De asemenea, notează procurorii DNA, în octombrie 2012, acesta ar fi fost susţinut în campania electorală cu lipirea a 20.000 de afişe şi alte materiale electorale în valoare de 9.000 de lei. În schimb Greblă i-ar fi promis finului său Bîrcină că va interveni şi determina diferiţi funcţionari publici să îndeplinească şi să urgenteze realizarea unor acte ce intrau în atribuţiile de serviciu ale acestora, astfel încât firmele controlate de Bîrcină să obţină contracte comerciale sau alt tip de facilităţi comerciale. În acelaşi dosar, sunt judecaţi şi omul de afaceri Ion Bîrcină, Mihai Prundianu, administrator al unei firme, Gheorghe Grecu şi Victor Dolghi.

În 11 mai 2018, magistraţii instanţei supreme au dat decizie de achitare pentru toate cele patru capete de acuzare. De asemenea, au fost achitaţi şi Ion Bîrcină, Mihai Prundariu, Victor Dolghi şi Gheorghe Grecu, judecaţi în acelaşi dosar. Instanţa a ridicat şi măsurile asiguratorii dispuse de DNA asupra bunurilor acestora. 

În septembrie 2018, Toni Greblă a fost numit secretar general al Guvernului. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ÎCCJ sentinta Toni Grebla Toni Grebla
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H