Înalți oficiali ruși încep să critice războiul lui Putin după pierderile masive din Ucraina! „N-avem avioane, n-avem artilerie și nici tancuri moderne!”

Ruslan Puhov, directorul Centrului de Analiză pentru Strategii și Tehnologii de la Moscova și un apropiat al ministerului rus al Apărării, spune că armata rusă nu dispune de avioane, tancuri sau artilerie modernă.

09 aug. 2022, 10:31
Înalți oficiali ruși încep să critice războiul lui Putin după pierderile masive din Ucraina! „N-avem avioane, n-avem artilerie și nici tancuri moderne!”

„Dacă vorbim de armele din noua generație, atunci, din nefericire, Forțele Armate ale Rusiei nu au practic niciun avion de luptă din generația a cincea. Ultimul model al bombardierelor noastre Su-34 aparține generației ‘4 plus’. Pe lângă asta, nu avem suficiente arme moderne de înaltă precizie și echipament modern de țintire”, a declarat Puhov.

„Acest lucru reduce și mai mult eficacitatea acestor tipuri de bombardiere care sunt forțate fie să folosească bombe neghidate la o înălțime accesibilă MANPAD-urilor (n.r. sisteme sol-aer portabile) inamice, fie sunt forțate să abandoneze complet operațiunile de susținere a trupelor”, a continuat el.

Pe rețelele sociale au apărut, în ultima vreme, numeroase înregistrări video cu avioane și elicoptere de atac rusești care folosesc bombe și rachete neghidate. Industria rusă de armament se confruntă cu dificultăți în a produce rachete de ultimă generație din cauza sancțiunilor impuse de Occident asupra exporturilor de componente electronice către Rusia.

Armata lui Putin folosește în principal tancuri de generația a treia modernizate, mai spune Puhov. „Vehiculele de luptă din următoarea generație Armata încă nu pot intra în serviciu. Până și cel mai modern tanc al nostru pe care îl avem la dispoziție, modelul T-90, este o variantă modificată a tancului T-72 depășit. Simplu spus, T-90 este un tanc sovietic ‘tunat’. Prin urmare, cerința ca ele să reziste cu succes ultimelor sisteme antitanc Javelin, NLAW sau Matador nu este pe deplin corectă”, a adăugat analistul militar rus.

Puhov a mai precizat că armata rusă are mari probleme cu numărul de infanteriști pe care îl are la dispoziție fiindcă „linia frontului este mare, iar persoanele implicate în operațiunea militară specială nu sunt suficiente”:

„Relativ vorbind, ucrainenii sunt în defensivă, ei au numeroși infanteriști și piese de artilerie. Noi trebuie să rupem linia frontului cu un număr insuficient de soldați care folosesc tancuri și vehicule blindate vulnerabile. În prezent, partea rusă încearcă să rezolve această problemă în Donbas folosind cantități mari de artilerie, dar, după cum puteți vedea, lucrurile avansează foarte lent”.

Ruslan Pușkov susține de asemenea că forțele armate ruse nu au în momentul de față suficiente trupe pentru a înainta eficient în mai mult de o direcție și că războiul din Ucraina a arătat că Forțele Aeropurtate Ruse, una dintre unitățile de elită ale Moscovei, sunt mai degrabă „o infanterie a omului sărac”:

„Vehiculele lor blindate de luptă din aluminiu sunt în general ușor de lovit și ei au mai puține alte arme la dispoziție decât infanteria motorizată”.