Încă 200 de cadavre găsite sub dărâmături, la Mariupol. Situaţia e revoltătoare, oamenii îşi pot îngropa morţii numai dacă spun că au fost ucişi de ucraineni

Cadavrele a 200 de persoane au fost găsite în timpul îndepărtării molozului de la bloc bombardat în Mariupol. Morții au stat mult timp sub dărâmături, astfel că trupurile lor s-au descompus deja semnificativ.

24 mai 2022, 17:19
Încă 200 de cadavre găsite sub dărâmături, la Mariupol. Situaţia e revoltătoare, oamenii îşi pot îngropa morţii numai dacă spun că au fost ucişi de ucraineni

Petro Andriuşcenko, consilierul primarului din Mariupol, spune că localnicii sunt cei care sunt nevoiți să scoată cadavrele dintre dărâmături, asta după ce ocupanţii ruşi, autorii distrugeriloe, au refuzat să facă asta, din cauză că sunt foarte descompuse. Angajaţii Ministerului rus pentru Situații de Urgență din Rusia sosiţi la faţa locului au părăsit imediat zona, fără să facă nimic, astfel încât cadavrele civililor ucişi au rămas acolo unde au fost găsite.

Potrivit lui Andriuşcenko, duhoarea de la aceste corpuri poate fi simțită în tot cartierul.

Îngroparea cadavrelor găsite sub dărâmături poate fi făcută de o organizaţie rusă din Donețk, dar pentru a realiza acest lucru, trebuie să treci printr-o procedură dificilă și umilitoare. „Pentru reînhumarea „oficială” gratuită, trebuie să stați la coadă, să aduceți cadavrul decedatului la morgă, să pretindeți că trupul decedatului tocmai a fost găsit şi să fiți de acord să înregistrați un videoclip în care solicitantul spune că a fost ucis de armata ucraineană”, a scris Petro Andriușcenko.

Citeşte şi Rubijne, al doilea oraş ucrainean ras de pe faţa pământului: „Rubijne împărtășește soarta Mariupolului. Nu mai există clădiri intacte, în curţi sunt cimitire”

Din cauza unor astfel de situaţii, mulți morți sunt întinși în aer liber în centrul orașului. Una dintre astfel de „morgi” improvizate se află lângă hipermarketul Metro din cartierul central al oraşului Mariupol.

Citeşte şi OMS este îngrijorată că holera s-ar putea răspândi la Mariupol. Apa potabilă este infestată cu resturi din canalizare