Încă doi MORŢI, după inundaţiile din ţară. Bilanţul este TRAGIC

Publicat: Joi, 31 Iulie 2014 23:11 // Actualizat: Joi, 31 Iulie 2014 23:11 // Sursa: romaniatv.net

Două persoane date dispărute după inundaţiile din judeţul Vâlcea au fost găsite decedate iar 121 de localităţi din 12 judeţe sunt afectate de revărsările de ape din această perioadă, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea, joi, la Comandamentul pentru situaţii de urgenţă de la Palatul Victoria.

Foto: România TV

"Cele două persoane date dispărute din localităţile Stoeneşti şi Stroieşti din judeţul Vâlcea au fost găsite, din păcate, decedate pe cursurile râurilor Govora, respectiv Cerna. La această oră sunt afectate de inundaţii 121 de localităţi din 12 judeţe: Argeş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Dolj, Giurgiu, Olt, Mehedinţi, Suceava, Timiş, Teleorman şi Vâlcea iar 464 de locuinţe din şase judeţe sunt inundate, cele mai multe în judeţele Olt - 170 şi Timiş - 241. De asemenea, au fost evacuate 711 persoane din trei judeţe - Gorj, Timiş şi Vâlcea - iar patru drumuri naţionale, 22 de drumuri judeţene şi 44 de drumuri comunale sunt afectate", a precizat ministrul Afacerilor Interne.

În total, numărul morţilor provocate în ultimele zile de apele revărsate a ajuns la trei.

Gabriel Oprea a explicat că, potrivit ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, prezent în Banat, cele mai afectate reţele de infrastructură sunt cele din Banat, unde se execută acţiuni preventive de evacuare a populaţiei.

"Până la această oră au fost evacuate 484 de persoane, 476 dintre acestea fiind din comuna Gătaia. Traficul feroviar în judeţul Caraş-Severin pe ruta Oraviţa-Berzovia-Timişoara a fost anulat din cauza terasamentului afectat şi acoperit de ape. O atenţie deosebită acordăm judeţelor deja afectate, dar şi celor care nu sunt sub avertizări hidrologice, cod roşu sau cod portocaliu: Timiş, Giurgiu şi Hunedoara", a mai declarat ministrul Afacerilor Interne.

După avertizările hidrometeorologice emise pentru zona de sud-vest a ţării încă de miercuri seară, s-a dispus dislocarea unor grupări operative ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din şase judeţe: Alba, Arad, Braşov, Prahova, Mureş şi Sibiu şi al municipiului Bucureşti, dotate cu 11 autocamioane, nouă bărci pneumatice, 28 de motopompe şi o autocisternă de transport apă. Aceste echipe sunt în judeţele Argeş, Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea.

Gabriel Oprea a precizat, totodată, că în zonele menţionate joi seară acţionau 2.451 de pompieri, poliţişti, jandarmi şi personal navigant şi 848 mijloace tehnice.

'Forţele noastre, dar şi autorităţile locale rămân mobilizate pentru a răspunde rapid, eficient şi preventiv la apariţia oricărei situaţii de pericol pentru viaţa şi siguranţa cetăţenilor iar la nevoie suntem pregătiţi să suplimentăm dispozitivele de intervenţie cu alte 4.643 efective şi 941 mijloace tehnice de la pompieri, Poliţie, jandarmi, Poliţie de Frontieră şi Inspectoratul General de Aviaţie', a adăugat vicepremierul Gabriel Oprea

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 aug 06:14
...class="item-date">
on July 31, 2014
Două persoane date dispărute după inundaţiile din judeţul Vâlcea au...
31 iul 23:33
...din această perioadă, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea, joi, la Comandamentul pentru situaţii de Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
31 iul 23:21
...decedate iar 121 de localităţi din 12 judeţe sunt afectate de revărsările de ape din această perioadă, a …read more ...
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H