Bilanţ gripă. Numărul deceselor a ajuns la 79 UPDATE

Gripa face noi victime. Numărul deceselor provocate de virus a ajuns la 79.

04 feb. 2019, 06:44
Bilanţ gripă. Numărul deceselor a ajuns la 79 UPDATE

UPDATE Medicii au confirmat alte şapte decese cauzate de gripă, fiind vorba despre bolnavi din judeţele Giurgiu, Galaţi, Teleorman, Constanţa, Cluj şi Olt. Numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajunge astfel la 79, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit CNSCBT, o femeie în vârstă de 73 de ani, din judeţul Giurgiu, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit în 31 ianuarie, iar o alta, de 62 de ani, din judeţul Galaţi, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, a decedat luni. Ambele aveau condiţii medicale preexistente, dar nu erau vaccinate anti-gripal.

De asemenea, un tânăr de 20 de ani, din judeţul Teleorman, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, şi el având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, a murit în 24 ianuarie.

CNSCBT mai anunţă că un bărbat în vârstă de 51 de ani, din judeţul Constanţa, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiţii medicale preexistente şi nevaccinat anti-gripal, a murit în 30 ianuarie.

Un alt bărbat, de 58 de ani, din judeţul Cluj, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit în 28 ianuarie, în timp ce un constănţean de 65 de ani, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit în 27 ianuarie. Şi aceste două victime aveau condiţii medicale preexistente, dar nu erau vaccinate anti-gripal.

De asemenea, în 1 februarie a murit o femeie în vârstă de 65 de ani, din judeţul Olt, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal.

Astfel, numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajunge la 79.

_______

Doi bărbaţi în vârstă de 63 de ani din Prahova, respectiv 32 de ani, din Teleorman, şi două femei de 41 de ani din Olt şi una de 82 de ani din Bucureşti au murit în ultiumele zile din cauza gripei. Niciunul nu era vaccinat antigripal. Toţi aveau şi alte probleme medicale.

Luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu a anunţat că o femeie de 62 ani, din judeţul Galaţi, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi din cauza virusului gripal de tip A, subtip H 3. Femeia era nevaccinată antigripal şi suferea de multiple afecţiuni cronice.

Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 73.


loading...