Încă două persoane din Vâlcea, infectate cu tulpina britanică

Încă două persoane din Vâlcea au fost infectate cu tulpina de coronavirus din Marea Britanie. Acestea au fost confirmate la un centru rezidenţial, unde la finalul săptămânii trecute au mai fost înregistrate alte două îmbolnăviri cu acest tip de virus, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.

06 feb. 2021, 14:21
Încă două persoane din Vâlcea, infectate cu tulpina britanică
Încă două persoane din Vâlcea, infectate cu tulpina britanică

Încă două persoane din Vâlcea, infectate cu tulpina de coronavirus din Marea Britanie. În total, cele patru persoane nu au istoric de călătorie în această ţară, două dintre ele sunt beneficiare ale unui centru rezidenţial pentru persoane cu dizabilităţi, una este un angajat al centrului şi cea de-a patra persoană este un contact al angajatului.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a ultimelor două persoane confirmate cu tulpina din Marea Britanie, ele sunt în stare stabilă, una fiind monitorizată la domiciliu de personal medico-sanitar, iar cealaltă este internată în spital unde este monitorizată şi pentru o altă afecţiune, neasociată SARS-CoV-2.

Citeşte şi: Tulpina britanică a coronavirusului acaparează Europa. Peste 70% din cazuri noi din Slovacia sunt infectate cu o mutaţie a variantei iniţiale de Covid

Încă două persoane din Vâlcea, infectate cu tulpina britanică

Prefectura Vâlcea mai informează că la centrul rezidenţial în cauză Direcţia de Sănătate Publică a efectuat două controale şi a făcut recomandări pentru limitarea infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Vă comunicăm că la nivelul judeţului Vâlcea au fost confirmate încă două cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 (tulpina B.1.1.7 – Marea Britanie). Persoanele nu au istoric de călătorie în Marea Britanie, una dintre persoane fiind contact direct cu unul din cazurile identificate anterior, iar cealaltă persoană este beneficiară a aceluiaşi centru rezidenţial (internată într-o unitate sanitară din judeţ).

Pentru aceste persoane, DSP Vâlcea a efectuat anchetele epidemiologice şi a emis deciziile de izolare. De asemenea, în cursul acestei săptămâni, DSP Vâlcea a efectuat două controale în centrul rezidenţial, unde s-au făcut recomandări privind limitarea infecţiilor cu SARS-CoV-2„, se arată într-un comunicat al Prefecturii Vâlcea.

Potrivit sursei citate, de la începutul pandemiei în judeţ au fost confirmate 11.174 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar în prezent în spitalele din judeţ sunt internate 88 de persoane confirmate, dintre care 6 sunt internate în secţia ATI.

În prezent în judeţul Vâlcea sunt 14 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici şi în cadrul instituţiilor publice, potrivit Agerpres.