Încă un furnizor de gaze iese de pe piaţă. A notificat clienții cărora li se termină contractele că nu vor fi reînnoite

Megaconstruct SA, companie care se ocupă cu distribuția și furnizarea de gaze naturale, a trimis înştiinţări clienților cărora le expiră contractul de furnizare de gaze că societatea nu îl va reînnoi.

16 oct. 2022, 22:12
Încă un furnizor de gaze iese de pe piaţă. A notificat clienții cărora li se termină contractele că nu vor fi reînnoite

Încă un furnizor de gaze iese de pe piaţă. Este vorba despre Megaconstruct. Compania a trimis clienților cu care are contracte de furnizare ce ajung la final că nu va reînnoi aceste contracte și îi îndeamnă pe clienți să încheie un nou contract concurențial, cu un alt furnizor, potrivit e-nergia.ro. În cazul în care nu încheie un nou contract, clienții vor fi preluați de furnizorul de ultimă instanță.

În această lună, furnizor de ultimă instanță de gaze naturale este OMV Petrom.

Citeşte şi: Europa riscă să rămână fără gaze la iarnă. Directorul general al Gazprom ameninţă cu oprirea totală a livrarilor dacă UE plafonează preţurile

Potrivit datelor ANRE, Megaconstruct SA avea, în luna august, circa 23.100 de clienți pe partea de furnizare, dintre care 22.000 de casnici. Indiferent dacă semnează un contract cu un alt furnizor sau dacă trec la Petrom în regim de ultimă instanță, clienții casnici plătesc gazele la prețul plafonat de 0,31 lei/kWh, cu tot cu tarife și taxe, indiferent de consum.

Citeşte şi: Românii primesc facturi uriaşe la energie. Ce se întâmplă dacă furnizorul uită să trimită factura

Potrivit termene.ro, Megaconstruct este controlată de o companie din Austria, VVK Energie und Gasholding Gmbh, și în 2021 a avut un profit net de 16 milioane de lei, obținut cu 105 angajați.