Încă o comună din Ilfov a fost carantinată, iar în alte patru măsura este prelungită

Comuna ilfoveană Gruiu intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de miercuri, ora 22.00. De asemenea, carantina se prelungește în alte patru localități din Ilfov.

07 apr. 2021, 21:55
Încă o comună din Ilfov a fost carantinată, iar în alte patru măsura este prelungită

Încă o comună carantinată în Ilfov. În Gruiu, rata de infectare a ajuns la 8,61 cazuri la mia de locuitori, astfel că autoritățile au decis carantina zonală pentru comună, cu satele aparținătoare Gruiu, Lipia, Șanțu Florești și Siliștea Snagovului, județul Ilfov.

Totodată, carantina zonală se prelungește cu 7 zile pentru comuna ilfoveană Mogoșoaia, începând de miercuri ora 22.00. Rata de infectare aici a ajuns la 6,19 cazuri la mia de locuitori.

În comunele ilfovene Balotești (rata de infectare 9,39 la mie), Snagov (12,19 la mie) și Ștefăneștii de Jos (7,84 la mie) carantina se prelungește cu 14 zile, tot de miercuri, ora 22.00.

Încă patru comune carantinate sâmbătă

Măsura de carantină zonală a fost prelungită cu 14 zile pentru localităţile Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari, începând de sâmbătă seara, ora 22,00, a informat Instituţia Prefectului Judeţului Ilfov.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 70 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Domneşti, cu satele aparţinătoare Domneşti şi Ţegheş, judeţul Ilfov”, precizează sursa citată, într-un comunicat transmis sâmbătă Agerpres.

Conform sursei citate, în cadrul aceleiaşi şedinţei au mai fost luate următoarele măsuri: Hotărârea nr. 71 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Jilava, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 72 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov; Hotarârea nr. 73 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

Citeşte şi: Fermierii protestează cu tractoarele în stradă în Moldova: „Dacă nu suntem salvaţi, agricultura cade de tot” VIDEO