Încă o facilitate pentru anumiţi bugetari. Banii primiţi de la stat pentru chirie pot fi folosiţi pentru plata creditului ipotecar

Guvernul României a aprobat inițiativa legislativă prin care se propune ca judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii asistenţi, dar și personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor care beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie şi care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe, să poată opta ca suma acordată cu titlu de chirie să poată fi folosită de către aceştia pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului.

08 aug. 2022, 08:58
Încă o facilitate pentru anumiţi bugetari. Banii primiţi de la stat pentru chirie pot fi folosiţi pentru plata creditului ipotecar

Încă o facilitate pentru anumiţi bugetari. Banii primiţi de la stat pentru chirie pot fi folosită pentru plata creditului ipotecar.

Iniţial, proiectul propus de PNL și UDMR prevede acordarea acestei facilităţi doar pentru judecători, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii asistenţi, însă senatorii au decis să propună și ca personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor de pe lângă acestea, care îndeplinește condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie, să o poată folosi pentru plata ratelor bancare pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv, potrivit profit.ro.

Citeşte şi: Care sunt bugetarii cărora NU li se vor mări salariile începând cu luna august

Guvernul are însă o condiţie. Proiectul de lege trebuie completat cu menţiunea că această prevedere să nu se aplice contractelor de vânzare – cumpărare încheiate anterior intrării în vigoare a noii legi.

Citeşte şi: Amânarea ratelor la bănci, un cadou otravit de la Guvern. De ce nu este bine să apelezi la această opţiune